Canon XF100 la standarde BBC


Canon lucrează de fiecare dată după cele mai înalte standarde de imagine. În urmă cu mulți ani, British Broadcasting Corporation devenind lider mondial în ceea ce privește producția de televiziune, au reușit, cu sau fara voia lor, să impună marilor producători de camere și echipamente audio-video din piață, ceea ce astăzi numim Standard (BBC are brevetate câteva standarde la nivel mondial, unele dintre acestea însemnând profile de imagine, caracteristicile unei camere video de televiziune, raport semnal-zgomot, sunet, etc). 


Revenind la povestea noastră, Canon XF100 respectă standardele BBC, atât la profilul de înregistrare a imaginii (mpeg 2 / 4:2:2 50 Mbps - Canon XF Codec) cât și la profiluri de culoare (există deja preseturi de Picture Profile pentru XF100 cu standard BBC).

Ce ar trebui să cunoaștem cu adevărat despre micuța noastră cameră aflăm în rândurile următoare.


Camera XF100 folosește tehnologie HD de ultimă generație, inclusiv robustul codec MPEG-2 4:2:2 al lui Canon pentru fișiere capturate cu împachetarea standardă MXF utilizând bit-rate-ul și frame-rate-ul preferate de tine. Aceasta folosește carduri CF în locul celor P2 sau altele cu prețuri exotice. Cu siguranță ai nevoie de carduri CF foarte rapide și mari. Este recomandat un minim de 16GB la cardurile UDMA folosite. Cardurile rapide permit acestei camere să înregistreze cu viteze de 50MB/s. Din punctul de vedere al sunetului, acesta este superior celui înregistrat cu o cameră DSLR hibrid. Camera Canon oferă o gamă variată de caracteristici de înregistrare audio profesională. Are input dublu XLD, capacitatea de a "umple" sunetul, monitorizare prin căști audio și multiple controlere audio adiționale pentru o calibrare profesională.


XF100 este o cameră foarte mică, compactă și ușoară, deci ușor de desfăcut, transportat și cărat pe teren. Este camera Canon cu cele mai mici dimensiuni. Este necesară utilizarea unui software specializat Canon venit odată cu camera pentru a vedea filmările făcute. Acesta se numește Canon XF Utility. Cu acest software puteți tăia și anumite operații de bază, cum ar fi marcarea clipurilor video. Este utilizat în principal pentru convertirea filmărilor în formate necesare altor softuri, precum Sony Vegas sau Final Cut Pro. Filmarea camerei nu produce artefacte și noul senzor se descurcă destul de bine în condiții de lumină scăzută unde are zgomot foarte mic, dar o acuratețe a culorilor foarte mare. Camera HD 4/2/2 aduce detalii ale imaginii și culori de invidiat. 


Câteva din caracteristicile interesante ale camerei: are intervometru integrat (controlul sunetului), bateria durează între trei și patru ore, are un ecran cu o rezoluție înaltă ce se articulează pentru filmarea cu ușurință din toate unghiurile. Lentilele integrate de calitate au echivalentului a 35mm de 30 până la 300mm. Camera îți oferă posibilitatea de a o controla complet manual.

Canon XF100 este camera de referință în clasa ei și toate celelalte cemere sunt obligate să o ajungă din urmă odată cu ieșirea ei pe piața largă. Recomandăm!