Canon revigorează conceptul de camcorder cu XF705


Cu ajutorul camerei 4K UHD XF705, Canon a revigorat conceptul de camcorder, ceea ce înseamnă o veste bună pentru cei care lucrează în producția video. Camcorderele au multe avantaje față de camerele de format mare cu obiective interschimbabile. Acestea sunt compacte și relativ ușoare pentru capacitatea de zoom pe care o oferă. Ele oferă o multitudine de caracteristici și de îmbunătățiri pe care te-ai aștepta la camere de dimensiuni duble. Aceste camcordere oferă un zoom optic 15x cu Stabilizare Optică de Imagine pe 5 axe care este suficient de puternică pentru inițierea în 4K. Acestea sunt, de asemenea, primele camcordere Canon care utilizează compresia H.265/HEVC, care oferă aceeași calitate a imaginii precum H.264/AVC găsit în majoritatea camerelor, ocupând însă jumătate din spațiul de stocare. Acest lucru face posibilă înregistrarea unui număr mai mare de video pe fiecare card de memorie și puteți folosi codecul H.265 când capturați 4K UHD sau HD 10-bit. Cei care au proiecte mai vechi, sau au nevoie de H.264/AVC nu trebuie să se teamă, XF705 poate captura imagine chiar și în acel format.


Poate cea mai importantă știre este că XF705 suportă HDR, cu opțiunea de HLG sau PQ. Encodarea video HDR cu HLG (Hybrid Log Gamma) este o alegere excelentă pentru broadcast live și streaming, oferind o imagine HDR gata de a fi afișată direct din cameră. Desigur, dacă lucrați la proiecte care necesită corecția culorii, PQ (Perceptual Quantization) este o alegere mai bună, oferind mai multă flexibilitate în timpul sesiunilor de corecție a culorii.


XF705 oferă două sloturi de carduri SD, așa cum v-ați aștepta, și poate captura imagini utilizând „relay recording” sau înregistrarea simultană pe două carduri, chiar la înregistrările 4K. Camcorderele suportă captura 4K de până la 60fps sau Full HD la 120fps. Conectorii HDMI 2.0 și 12G-SDI simplifică ieșirea 4K către monitoare sau recordere externe. Împreună cu XF705 este cel mai nou adaptor de putere compact conceput de Canon, CP200L, ideal pentru alimentarea camerei direct de la sursă în momentul în care nu puteți stinge camera pentru a schimba acumulatorii.


Canon XF705 reprezintă un mare pas înainte de la mai modestul XF405 creat de Canon, compania realizând o completare UHD a liniei Canon EOS. Dacă vă atrage factorul de formă al camcorderelor, sau chiar dacă nu, Canon XF705 merită văzut.