Canon lansează sistemul EOS R Mirrorless cu obiective spectaculoase


Cu o mișcare ce își pune amprenta în întreaga industrie, Canon anunță lansarea sistemului full-frame EOS R Mirrorless. Lansarea unei camere atât de importante precum aceasta este un pas imens, Canon demonstrând astfel că cel mai mare factor în obținerea imaginii perfecte nu este corpul aparatului, ci obiectivul acestuia. 


Luând în considerare cele patru obiective RF inițiale, precum și un zoom standard cu aperture de f/2 într-o premieră mondială, un obiectiv high-end de 50mm f/1.2, compania a demonstrat încă o dată că obiectivele rapide și precise sunt cheia unui sistem de succes. Canon a lansat, de asemenea, obiective EF-mount super telephoto și EF-M 32mm f/1.4.


Este mirrorless. Este full frame. Are o nouă montură, desigur. Montura RF este cea mai nouă a companiei Canon și inginerii au conceput un design versatil cu o distanță de flanșă de 20mm și un diametru interior de 54mm, ambele ducând către o optică mai avansată și noi obiective extrem de bune. 


Avem plăcerea de a fi martori ai acestui pas revoluționar aproape imediat deoarece Canon are expuse patru obiective la această lansare: RF 28-70mm f/2L USM, RF 50mm f/1.2L USM, RF 35mm f/1.8 Macro IS STM și RF 24-105mm f/4L IS USM. Mai ușoarr și mai rapide decât mulți dintre competitorii echivalenți DSLR, aceste obiective overă imagine mai clară și o performanță ridicată sistemului.


Trei adaptoare separate petru montură sunt puse la dispoziție, cu un adaptor standard EF-to-RF, un adaptor EF-to-RF cu inel de control și un adaptor EF-to-RF cu un sistem special conceput pentru atașarea filtrelor. Aceste adaptoare se explică de la sine, deci inelul de control și sistemul pentru filtre au nevoie de o descriere mai avansată. 


Fiecare obiectiv RF are un inel de control separat care poate fi configurat pe una din cele cinci setări principale, precum aperture sau ISO. Cu un adaptor pentru montură echipat cu un inel de control, puteți obține această funcție, deși aveți un obiectiv cu montura EF. Adaptorul cu sistemul pentru montarea filtrelor permite utilizatorilor să insereze filtrele selectate între obiectiv și corpul aparatului, oferind versatilitate și simplitate în diverse situații de capturare și vă face treaba mai ușoară dacă doriți să vă creați o colecție de filtre pentru un număr mai mare de obiective.


Canon Cinema își face apariția aici cu video UHD 4K de până la 30fps, incluzând capacitatea de a înregistra în Canon Log cu o gamă de captură dinamică largă de până la 12 opriri. Cu o claritate ridicată, videografii pot captura 10-bit 4:2:2 către o unitate externă prin intermediul HDMI utilizând Canon Log sau chiar spațiul de culoare BT.2020. Înregistrare Full HD este posibilă până la 60p, în timp ce înregistrarea standard HD are slow-motion cu 120p.