Canon C700 FF - Cea mai nouă cameră Cinema EOS


Canon a prezentat cel mai nou membru al familiei de camere Cinema EOS, EOS C700 FF. Așa cum ne spune și numele, este o versiune updatată a camerei de cinema C700 ce include un senzor full frame în locul unui senzor Super 35.


Atunci când ne gândim la "full frame", ne gândim de obicei la un senzor 24x36mm cu un aspect ratio de 3:2, dar C700 FF definește senzorul full frame în următorul fel: 38.1x20.1mm, 17:9 aspect ratio, rezoluție de 5952x3140 pixeli.


Deși este puțin mai lat și puțin mai scurt decât un senzor full frame, folosește aceeași mărime a imaginii precum un DSLR full frame, ceea ce înseamnă că C700 FF poate folosi întreg line-up-ul de obiective EF la distanța lor focală standard. Pentru flexibilitate maximă, C700 FF poate fi comandat cu montură EF sau PL


Canon spune că noul senzor depășește 15 stop-uri de dynamic range atunci când se filmează în Canon Log2 sau Raw, ceea ce face din Canon C700 FF o cameră excelentă pentru producerea de conținut HDR.


Cu rezoluția sa 5.9K, camera este capabilă să înregistreze video oversampled 4K intern, ceea ce înseamnă că imaginile sunt superioare celor filmate cu un senzor 4K nativ. Utilizatorii pot alege între două codec-uri pentru a capta filmările intern: Canon XF-AVC sau Apple ProRes. C700 FF poate înregistra și Raw cu ajutorul unui recorder opțional Codex montat pe spatele camerei, putând înregistra până la 5.9K/60p în acest format.


Frumusețea unei camere de cinema digitale full-frame este o realitate creativă. De la introducerea camerei DSLR EOS 5D Mark II, Canon a făcut parte în mod activ din mișscarea de camere video full-frame, iar introducerea camerei C700 FF întărește angajamentul celor de la Canon pentru această piață.


Camera este capabilă de înregistrare proxy 2K/HD încluzând și metadata pe carduri SD, ceea ce este ideal pentru editările offiline. Camera permite și înregistrare high frame rate până la 168 fps în 2K Crop. Adițional, C700 FF poate înregistrat Full HD high frame rate la maximum 168 fps. 


Desigur, la folosirea unui obiectiv cu montură EF, tehnologiile proprietare Canon Dual Pixel CMOS AF și Dual Pixel Focus Guide sunt prezente, făcând focalizarea mult mai ușoară și mai precisă.


Canon Cinema EOS C700 FF EF și EOS C700 FF PL sunt așteptate în Iulie 2018.