Canon C100, clasicul DAF


Canon C100 este o cameră video dedicată cu un stil cinematic ce are la bază un senzor Super35mm, montura de cameră Canon EF și înregistrare AVCHD. 


Asemenea oponenților din piața camerelor Super35mm, C100 are un design modular, cu un grip lateral și un mâner superior detașabil. Mânerul conține atât microfonul intern al camerei, cât și conectorul XLR. Camera poate fi împachetată cu ușurință într-un rucscac, chiar și împreună cu câteva obiective și accesorii. C100 evită designul pătrățos, făcând-o o cameră mai interesant de folosit la filmările handheld și run-and-gun. 


Această cameră împarte senzorul cu fratele mai mare, C300, un senzor extrem de apreciat în industrie. Canon C100 utilizează același senzor de 8.3MP și o gamă dinamică asemănătore, precum și posibilitatea operării la nivel de ISO de la 320 până la 100.000. Cu toate acestea, C100 este un pic mai redusă ca dimensiuni și, din anumite puncte de vedere, o cameră ergonomică mai bună decât C300


Deși duce lipsa anumitor caracteristici ale altor camere competitoare, C100 se concentrează mai mult pe calitatea imaginii și pe compatibilitatea cu gama variată de obiective de calitate EOS. Are un sistem de filtru ND integrat, precum și un preț chiar mai mic de jumătatea prețului camerei C300. Cu un preț asemănător cu cel al camerei Panasonic AF101 este mai ieftină decât Sony FS-700.


La nevoie se poate obține, desigur, calitate broadcast a imaginii din C100 cu ajutorul unui recorder extern HDMI. Pe lângă performanțele uluitoare în lumină scăzută și în calitatea imaginii, ceea ce scoate cu adevărat în evidență această cameră este upgrade-ul DAF. Acesta permite autofocus continuu cu ajutorul tuturor obiectivelor Canon EF și viteză dublă AF one-shot cu 104 obiective suportate. În mod interesant, acest upgrade nu implică nicio modificare de senzor, ci este posibil cu o capabilitate hardware nefolosită până acum.


Camera Canon C100 produce o imagine excelentă și este plăcută la folosire și AF dual pixel, deși oarecum limitat, face diferența.