Canon are în dezvoltare Cinema EOS 8K și un DSLR 8K.


Canon a anunțat pe 8 septembrie 2015 că are mai multe proiecte de dezvoltare în curs de desfășurare. Acestea includ un aparat EOS Cinema 8K și un DSLR 120 MP, iar comunicatul de presă sugerează faptul că aceste camere sunt dezvoltate în scopuri comerciale, nu de cercetare.


Canon Cinema EOS va folosi senzorul Canon Super 35 mm care face posibilă înregistrarea de înaltă rezoluție 8192x4320 pixeli (aproximativ 35,39 milioane de pixeli efectivi) la framerate-uri de până la 60 fps, o rază dinamică impresionantă și o gamă de culori bogată. Toate acestea vor fi încastrate într-un corp de cameră ce va oferi operatorului mobilitate extremă și un mount EF ce va asigura un nivel de libertate fără precedent pentru redarea fiecărei povești în imagini.


Până recent, filmări 8K au fost făcute doar în scopuri de cercetare și dezvoltare în industria de broadcast, dar Canon plănuiește să lanseze pe lângă cele doua camere și un monitor de referință 8K capabil să redea imaginile de 35 de megapixeli pe care le produc aceste doua camere. Încorporând tehnologia de procesare a imaginii Canon, display-ul de referință 8K va reda imaginile cu lumionzitate și contrast foarte înalt și o gamă de culori bogată. Cu o densitate de pixeli ce depășește 300 de pixeli/inch, display-ul va face posibilă redarea unor imagini ultra-realiste ce vor permite operatorilor să detecteze schimbări în iluminare ce până acum erau de nedetectat. Combinat cu aparatul Cinema EOS 8K, monitorul va fi capabil de a transmite un nivel impresionant de expresivitate vizuală.


Camera SLR are o rezoluție de aproximativ 120 de megapixeli, oferiți de senzorul cu o densitate înaltă de pixeli CMOS din noua serie EOS, ce va realiza compatibilitatea cu diversele obiective EF din gamă.


Imaginile de înaltă rezoluție pe care camera le va capta vor recrea tridimensionalitatea, texturile și prezența subiectului într-un mod nemaiîntalnit, ajungându-se la nivelul la care cu greu mai poți distinge imaginea de realitate. Camera are o rezoluție suficient de mare pentru a facilita tăierea și redimensionarea imaginilor pentru postere și alte print-uri de înaltă rezoluție.


Canon, o companie ce este vârful de lance în industria de imagistică mondială, conduce lupta pentru cercetarea și dezvoltarea dispozitivelor cinema și video cu scopul de a extinde limitele de exprimare vizuală.


Prin consolidarea aparatelor lor 8K Cinema EOS, DSLR și display-ul profesional, Canon îș propune să contribuie la îmbunătățirea fluxurilor de lucru de producție, facilitând atât ieșirea și intrarea de conținut 8K, cât și downconversia de la 8 la 4K și croppingul 8K.