Canon 5D Mark IV vine acum cu Canon Log preinstalat


La scurt timp după lansarea lui 5D Mark IV, Canon a venit cu un upgrade opțional pentru videografii care voiau să acceseze funcția Canon Log. Acum, Canon 5D Mark IV vine cu Canon Log preinstalat, premițându-le videografilor să aibă uneltele de care au nevoie la dispoziție imediat. Pentru cei curioși în legătură cu funcționalitatea Canon Log, acesta este un profil avansat care ajută la accentuarea gamei dinamice a filmării la 800% sau 12 stop-uri. Acesta funcționează prin captarea unei imagini extrem de plate ce asigură reținerea mai multor detalii în umbre și în elementele luminoase.


Pentru operare, 5D Mark IV-ul trebuie să aibă Canon Log-ul pornit, acesta recomandând un ISO de 400 sau mai mare pentru a maximiza gama dinamică - deși și alte ISO-uri sunt disponibile. Utilziatorii vor putea folosi apoi funcția de View Assist cu unul dintre cele două Look Up Tables (LUT-uri) ce vor asigura o reprezentare mai bunăa imaginii. Opțiunile sunt de la Canon Log 10 la Wide DR, ce prezintă o imagine cu detalii prezervate în zonele luminoase și întunecate, și Canon Log 10 la ITU-R BT.709, ce permite afișarea imaginii într-un spațiu de culoare mai convențional - Rec. 709. Există și opțiunea de a seta opțiuni mai exacte în interiorul profilului, inclusiv ajustări în ceea ce privește sharpness-ul, saturația și hue-ul. Canon Log lucrează în toate modurile, inclusiv în înregistrarea DCI 4K și în modul High Frame Rate.


Dacă deja ați achiziționat un 5D Mark IV și ați dori să instalați Canon Log, puteți să îi contactați direct pe cei de la Canon și să aranjați un upgrade efectuat la un Canon Factory Service Center.