Canon 24-105mm f4 L - Indragit de toata lumea


Astazi discutam despre unul dintre cele mai noi si uzuale obiective. Canon 24-105mm f4 L este folosit zi de zi atat de fotografi cat si de videografi. Versiunea I este deja legendara pentru plaja ideala de zoom, de la wide la tele, cu aberatii cromatice minime, folosita de o parte buna de public, indiferent ca vorbim de amatori, entuziasti sau profesionisti. Este o lentila cu o acoperire generala si face treaba buna alaturi de un senzor FullFrame, APS-C sau un Super 35. Se stie ca ne dorim cu totii sa schimbam cat mai putin lentilele de pe aparat si de aceea, aceasta "sticla", nu lipseste aproape niciodata din kit-ul profesionistilor, oferind versatilitate si calitate la un pret echitabil. Intotdeauna versiunea II este mai buna nu? Mai buna decat cea mai populara lentila de succes de la Canon... inseamna ceva.


Desi este putin mai mare fata de versiunea anterioara, 24-105 f4 IS II L beneficiaza de cel mai nou sistem de stabilizare USM (fiind extrem de silentios), ceea ce il face sa fie o alegere excelenta pentru situatiile de filmare. O constructie robusta cu un sistem nou de garnituri il face sa fie practic in conditii extreme de utilizare. Acest lucru sporeste rezistenta la praf, umiditate sau alte intemperii. Tratarea si calitatea lentilelor este imbunatatita, acest lucru fiind clar vizibil in fotografii pe centrul imaginii si inspre partile laterale, mai ales la fotografiile macro, rezolutia optica avand un atu alaturi de diminuarea aberatiilor cromatice, in comparatie cu prima varianta de 24-105 L. Lamelele diafrgmei sunt in numar de 10, oferind o polivalenta fata de orice proiect fotografic, ceea ce ne asigura un echilibru potrivit intre plaja de clar si bokeh, atunci cand se doreste separarea subiectului de fundal. Cele 10 lame sunt rotunjite. Lentilele sunt tratate antireflex. 


In concluzie noul Canon 24-105mm f4 L ofera o noua perspectiva asupra celui mai folosit obiectiv de KIT din lume. Mai sharp, mai stabil, mai rezistent si cu o tratarea noua a lentilelor, reprezinta alegerea ideala pentru orice fotograf sau videograf, indiferent ca este incepator, amator sau profesionist.