Camere Robotice PTZ fără compromisuri


De ceva timp pe piața echipamentelor de televiziune au început să apară din ce în ce mai des soluții integrate pentru filmările de platou, unde se folosesc camere robotice în defavoarea camerelor clasice (cu operatori la manșă). Din punctul de vedere al operatorului clasic, nu ar trebui să existe îngrijorări, deoarece camerele robotice, de generație nouă, se folosesc în producții dedicate, cu un profil specific, în general reality show.


Printre primele proiecte de televiziune autohtone care a fost dominat ca și producție de camerele robotice, este Hell’s Kitchen de la Antena1. Pentru producție în sine, a însemnat o gestionare eficientă a bugetului, în final existând beneficii pe termen lung la acest proiect.

Este clar că pentru camerele robotice se pot găsi soluții de configurare și integrare în orice fel de setup (producție doar cu camere robotice, producție mixtă – atât cu camere robotice, cât și cu camere ce au operatori) și fac față oricărui tip de producție. 


În acest moment în România piața de camere robotice este într-o creștere accentuată, acestea fiind folosite activ în sisteme integrate de conferință, transmisii online, transmisii sportive sau studiouri locale de televiziune. Avantajul clar îl reprezinta modul în care se comandă acestea. Un controler poate comanda mai multe camere, ceea ce înseamna din nou o reducere a cheltuielilor de productie, fiind necesar un număr mai  restrâns de personal tehnic. Acestea se montează extrem de repede și ușor, indiferent de locație și pot fi comandate atât cu obiective tele, cât și cu obiective wide, ceea ce facilitează configurarea în diverse scenarii. 


Echipamentul actual pe care îl oferim în România are standarde ridicate, oferind imaginea în formatul 4:2:2, cu protocoale standard de transmitere a imaginii (SDI + IP), iar rezoluția poate fi de la 720p pana la High Definition 1080p / 60 fps. Controlerul în sine poate funcționa și ca switcher în care putem integra o soluție de streaming online prin Teradek VidiU. Pentru că pe zi ce trece tehnologia avansează suficient de rapid, noile camere sunt capabile de tracking motion, ceea ce ne permite să fixăm un punct de referință pe care camera să îl urmarească permanent când acesta este în mișcare. O conferință într-o sală cu prezidiu la care avem un speaker este un scenariu pe care un setup alcătuit din camere robotice îi va face față fără probleme. 


Integrarea camerelor PZT (pan tilt zoom) este doar o chestiune de timp, până când acestea vor domina piața video. Este clar că acest gen de camere reprezintă soluția ideală pentru un buget echilibrat în producțiile de televiziune, online, conferințe, spectacole. 


La Creative Broadcast Solutions găsiți o gamă largă de produse, iar specialiștii noștri vă stau la dispoziție pentru configurații de echipament și consultanță. Urmăriți campaniile active oferite de noi și cu siguranță câștigați cele mai avantajoase opțiuni și accesorii pentru echipamentul dumneavoastră.