Camera video Canon C200 - Anuntata oficial


Pe data de 31 Mai 2017 a avut loc anunțul celui mai nou membru Canon Cinema EOS - C200. Proiectată să ofere imagini digitale de înaltă calitate la prețuri accesibile, camera C200 poate înregistra 4K RAW intern pe un card CFast 2.0 utilizând formatul prietenos stocării Canon, Cinema RAW Light. Asemenea predecesorului său, C100 Mk II, C200 dispune de Dual Pixel CMOS Auto Focus, compatibil cu obiectivele Canon cu montură EF, precum și de posibilitatea de a înregistra la o varietate de cadre pe secundă și de rezoluții. Pentru un pachet complet, C200 este disponibil și într-un kit ce include obiectivul cu zoom Canon f/4 25-105 II.


Printre caracteristicile camerei C200 se numără: 

- Înregistrare internă 4K RAW pe un card C-Fast

- Cinema RAW Light, MP4 și înregistrare proxy MP4

- Un slot card C-Fast, două sloturi de carduri SD

- Procesarea semnalului DIGIC DV 6

- Dual Pixel CMOS AF, plus funcțiile extinse de focalizare

- Monitor LCD Touchscreen de 4''

- Color Depth de 10 și de 12 bit și 1Gbps rate


Înregistrare 4K RAW/4KUHD/HD

EOS C200 folosește noul format al lui Canon, Cinema RAW Light, pentru a înregistra 4K RAW pe un card CFast, eliminând nevoia unui dispozitiv de înregistrare extern pentru înregistrarea 4K RAW. Sistemul prietenos stocării capturează imagini 4K fără a compromite detaliile. Opțiunile înregistrării RAW includ 10-bit 59.94p, 12-bit 29.97p și 24p cu până la 1Gbps rate. Singurul slot de card CFast este plasat în mod convenabil pe partea stângă a camerei (partea operatorului).


Spatele camerei are două sloturi de carduri SD pentru înregistrarea 4K UHD (Ultra High Definition) și Full HD pe cardurile SD. Precum C100 Mk II, C200 înregistrează la o varietate de cadre pe secundă și codecuri în mp4. Acest cel mai nou EOS poate captura și o înregistrare proxy MP4 la un bit-rate mai mic, un bonus salvator de spațiu pentru înregistrările cotidienelor etc.


Procesarea imaginilor

Utilizând un senzor de 9.8MP Super35 CMOS și un procesor de imagine Dual DIGIC DV 6, EOS C200 poduce un pixel rate efectiv de 8.85 MP pentru înregistrările 4K/2K și un rate de 8.29 la capturile în UHD sau Full HD.


Dual Pixel CMOS AF

Funcția de autofocus (DAF) a lui Canon, Dual-Pixel CMOS, continuă să-și extindă utilizările printre utilizatorii pro sceptici și este prevăzută cu cea mai nouă versiune de EOS. Funcțiile adiționale de focalizare ale Canon C200 includ și Manual Focus, AF-boosted MF, Continuous AF și Face Detection AF.


Opțiunile de vizualizare

Ecranul LV-V1 cu touchscreen de 4'' este complet detașabil și ajustabil și deține funcția de focalizare „la atingere” în momentul înregistrării. Acest monitor LCD, spre deosebire de cel cu montură pivotantă de la C100 MKII, este plasat deasupra camerei, utilizând un suport de fixare LCD LA-V1. Vizorul opțional Canon EVF-V70 OLED poate fi atașat la C200  cu baza specială EVF-V70.


Caracteristici adiționale

Printre caracteristicile adiționale ale camerei se numără și două setări Internal ND (un total de cinci) și un range mărit pentru setările de Iris și Balans de Alb. Încărcătorul de acumulator CG-A20 aduce un mod compact de încărcare a unui acumulator de cameră.