Camera Panasonic AU-EVA1 | Cea mai nouă cameră de la Panasonic


Cântărind mai puțin de 1,3 kg și cu o formă compactă, EVA1 este potrivită folosirii handheld, însă este proiectată și pentru a fi montată pe un monopied, dronă sau gimbal. EVA1 împarte același design de senzor Dual ISO cu VariCam 35, VariCam LT și VariCam Pure, care vă permite să treceți de la sensibilitate standard la sensibilitate înaltă fără apariția artefactelor sau a zgomotului senzorului. Senzorul camerei de 5.7K îmbunătățește imaginea, oferind beneficii rezoluției și îmbunătățiri ale culorilor, spre deosebire de un senzor standard 4K.


În ciuda dimensiunii, greutății sale și a utilizării unor carduri SD ca suport de înregistrare ce pot indica faptul că EVA1 este poziționată mai aproape de GH5, cu colorimetria VariCam, senzorul Dual ISO și includerea a V-Log, V-Gamut, această cameră este, de fapt, mai apropiată de linia VariCam. Camera încorporează o montură nativă Canon EF, suportând o varietate largă de obiective cinema și de fotografiere și suportă stabilizarea electronică a imaginii pentru a contracara tremuratul ce poate apărea atunci când filmați cu camera în mână. O rotiță integrată a filtrului ND din spatele obiectivului face posibilă ajustarea rapidă a expunerii fără a ajusta iris-ul sau shutter speed-ul. EVA1 permite, de asemenea, ca filtrul IR să fie îndepărtat din fața senzorului la apăsarea unui buton, o caracteristică foarte rară. Acest lucru vă oferă posibilitatea de a alege diferite efecte fotografice în fotografia normală, precum și îmbunătățirea imagisticii vizuale de noapte.


În completarea capacităților senzorului camerei vin cele două intrări audio XLR, ieșirile 4K în SDI și HDMI, și formatele de înregistrare, care vor include 10-bit 4:2:2 în 4K pentru o înregistrare profesională. Un viitor update de firmware va permite ieșirea 5.7K RAW către aparate de înregistrare externe. EVA1 este așteptată în această toamnă.


Dacă sunteți în căutarea unei camere compacte, dar profesionale, EVA1 de la Panasonic este cu siguranță o alegere de luat în seamă.