Calrec Type R - O revoluție în lumea de radio


Ascensiunea serviciilor de streaming și competiția în continuă creștere pentru atenția ascultătorilor au forțat piața de radio să caute metode inovatoare de a interacționa cu publicul țintă. Stațiile radio moderne au nevoie să interacționeze cu mai multe audiențe țintă. Flexibilitatea de a interacționa dinamic cu ascultătorii prezintă oportunități atât pentru stațiile radio, cât și pentru publicitari și acționari. 


Rezultatul R&D-ului Calrec este o nouă gamă de sisteme audio personalizabile, expandabile și flexibile. Mixerul reprezintă întoarcerea Calrec pe piața de radio, ceea ce nu s-a mai întâmplat de la sfârșitul anilor 1990, cel mai notabil cu seria X și X2 de mixere ce au fost concepute pentru zona britanică.


Cu Type R, intrăm într-o piață cu un produs dezvoltat complet și proiectat pentru orice stație radio, indiferent din ce zonă a globului. Condițiile sunt perfecte să reintrăm pe piața radio pe măsură ce tehnologia ajunge din urmă nevoile pieței. Calrec este poziționat ideal pentru a își folosi cunoștințele din zona de infrastructură de broadcast pentru a proiecta un mixer ce răspunde acestor cerințe.


Acest lucru este valabil mai ales având în vedere faptul că piața se duce spre sistemele bazate pe IP, deoarece radioul a îmbrățișat tehnologia IP mai repede decât alte sectoare de broadcast. Acest peisaj tehnologic în schimbare este foarte interesant pentru noi și simțim că este momentul potrivit pentru a reveni pe piața de radio. Acceptarea pe scară largă a standardelor open IP oferă posibilitatea de a crea o coloană vertebrală foarte stabilă și flexibilă, care poate fi utilizată cu succes la orice post de radio.


Această schimbare a industriei a avut un rol esențial în proiectarea lui Type R, care se bazează în întregime pe acest etos, cu transportul audio compatibil AES67 și conectivitatea panourilor care utilizează puterea asupra comutatoarelor COTS POE +. Type R este echipat pentru a răspunde cerințelor viitoare ale mediului AoIP, incluzând descoperirea și controlul NMOS standard industrial, precum și utilizarea infrastructurii IP existentă a unei facilități de broadcast pentru a accelera trecerea la interoperabilitate.Principala provocare a fost crearea unui produs care ar putea fi utilizat într-o soluție care să funcționeze pentru mai multe fluxuri de lucru - de la mici soluții simple la rețele complexe mari. S-a constatat că în radio, ca și televiziunea, fiecare stație funcționează într-un mod diferit. Pe deasupra, lucrurile pot fi foarte diferite de la show la show. Am vrut să proiectăm ceva care ar putea funcționa într-o varietate de medii extrem de complexe și totuși să fie simplu și ușor de utilizat.


Am depășit această provocare prin proiectarea unui produs care este foarte configurabil și modular, astfel încât acesta să poată fi adaptat cerințelor postului și a prezentatorilor și inginerilor de sunet. Odată ce soft panel-urile și elementele definite de utilizator au fost configurate și blocate de inginerul tehnic, simpla interfață grafică înseamnă că operarea lui Type R este foarte ușoară. Diferite setări pot fi încărcate rapid între emisiuni, astfel încât toată lumea să se poată simți confortabil la operarea mixerului. Aceasta este o diferență majoră între Type R și concurenții săi. Soft panel-urile pot fi proiectate pentru a prezenta exact ceea ce operatorul dorește să vadă până la nivelul de control individual.


Type R este capabil să prezinte operatorilor o interfață de utilizator foarte simplă sau, pentru aplicații complexe, toate controalele necesare unui mixer complet de producție. Acest sistem radio este un mixer de radio modern concentrat spre client, care se adaptează la nevoile unei stații, pe măsură ce cerințele acesteia evoluează, și oferă o personalizare simplă în rețele, protocoale de control și personalizare a suprafeței de control. Type R garantează că stațiile nu numai că pot să țină pasul cu cerințele în schimbare, ci oferă posibilitatea de a-și ține audiența în priză prin programe noi și inovatoare.


Provocarea cheie pentru posturile de radio este să se conecteze într-un mod mai personalizat cu publicul. Interacțiunea dinamică cu ascultătorii prin intermediul rețelelor sociale, apelurilor și radioului vizual le permite posturilor de radio să concureze cu creșterea serviciilor de streaming. Prezentatorii de radio sunt o mare atracție pentru public și abilitatea de a configura și adapta mediul de lucru pentru a le permite să se concentreze asupra a ceea ce face ca spectacolul lor să devină unic devine tot mai important.


Type R a fost conceput pentru a fi adaptabil și extensibil atât în ceea ce privește elementele hardware, cât și software, iar dezvoltarea va continua și în viitor. Type R a avut un răspuns inițial din industrie a fost extrem de pozitiv. Cei de la Calrec sunt foarte entuziasmați să intre din nou pe piața radioului și, pe baza feedback-ului pe care l-am primit până acum, Type R va fi o soluție radio extrem de competitivă.