Calrec schimbă jocul pentru Riot


Riot Games a implementat sistemul de mixare broadcast remote RP1 dezvoltat de Calrec, dar și mixerele Artemis pentru a crea un flux de lucru imbatabil în efortul de a combate cele trei probleme majore ale producției „acasă” - latency, transport și control. Riot Games, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de jocuri eSports și organizatori de turnee, a fost deschizător de drumuri cu o producție remote pentru multele evenimente de pe tot globul.

„Fluxul nostru de lucru este specific fiecărui joc în parte,” spune Matthew Donovan, manager de inginerie broadcast la Riot’s West L.A. „Trebuie să cunoști jocul, să îi știi atât capacitățile, cât și limitele, iar dezvoltatorii trebuie să poată prezenta jocul într-un mod captivant fanilor. Obstacolele tehnice peste care trebuie să trecem diferă în funcție de circumstanțe. Partea critică este echipa care trebuie să se adapteze individualităților jocurilor și experiențelor care trebuie recreate și să lucreze spre crearea unei soluții tehnice bune. Cu toate acestea, mereu este loc de îmbunătățire și mereu apare o nouă provocare.”

Lucrul prin IP necesită o grijă suplimentară când vine vorba de firewall și de posibilitele conflicte de adrese IP. Când două evenimente de suprapun, componentele de producție trebuie să fie pe adrese separate pentru fiecare eveniment în parte. În unele cazuri, Riot utilizează o rețea 10.22, blocul de IP clasa A rezervat rețelelor private și atribuie fiecare cale către o adresă diferită, oferind posibilitatea inginerilor audio să administreze sursele mutiple. Ca parte a dezvoltării infrastructurii de producție, Riot a adoptat și un sistem de transport Haivision care reduce semnificant cerințele lățimei de undă.

„Producția bazată pe IP a Riot Games va avea cu siguranță un impact semnificant în lumea broadcastingului, dincolo de eSports,” spune Dave Letson, VP de vânzări, Calrec. „Ca una din primele companii audio care investesc în dezvoltarea producției remote, ne bucură să vedem cum tehnologiile noastre continuă să fie integrate în acest format de producție de acasă. Sistemul nostru de producție RP1, acum o componentă integrală pentru broadcasteri, nu ajută doar în minimizarea cosrurilor și în rezultate mai bune, dar păstrează și calitatea și fiabilitatea făcând-o o completare perfectă a acestui sistem.”