Calrec lansează Type R, un sistem modular pentru radio


Type R este un nou sistem radio modular, extensibil, bazat pe rețeaua IP produs de Calrec Audio ce utilizează tehnologia standard de rețelistică și o combină cu panouri configurabile ce pot fi croite pe nevoie operatorului.


Sistemul de control fizic al lui Type R constă în trei panouri subțiri: un panou cu fadere, un panou soft mare și un panou soft mic. Fiecare este compatibil cu hardware COTS și alimentat prin cablu ethernet pentru a menține cablajul la minim.


Type R are un nucleu simplu de 2RU cu intrări/ieșiri dedicate pentru a le permite clienților să îl folosească imediat. Un singur nucleu poate alimenta până la trei medii independente de mixare, fără a împărți resursele DSP. Indiferent ca sunt folosite ca mixere audio independente, procesoare de microfon sau pentru mixare de utilitate, capacitatea de a folosi mai multe motoare de mixare combinate cu flexibilitatea unei rețele compatibile AES67 oferă suficientă flexibilitate pentru a ține pasul cu nevoile în continuă schimbare din industria de radio.


Panourile touch-screen sunt proiectate cu elemente de control simple și colorate și pot fi personalizate ca panouri multi-funcție. Panourile pot fi utilizate în format landscape sau portrait și pot fi folosite să ofere funcționalități adaptabile și specifice pentru operator, menținând controlul complet al echipei tehnice. Această funcționalitate poate fi schimbată rapid de la show la show prin schimbarea memoriei soft-ului.


Panourile cu fadere sunt mici și simple, cu șase fadere și acces imediat la setul de control esențial. Panourile de fadere pot fi adăugate sau scoase prin simpla conectare a unui cablu Ethernet, construind astfel o infrastructură radio ce este ușor de extins și upgradat.


"Type R este un sistem de broadcast radio ce se adaptează nevoilor în continuă creștere din industria de radio. Oferă personalizare simplă pe rețele deja folosite, protocoale de control deschise și personalizare a locului de muncă. Cu o coloană vertebrală IP, Type R oferă infrastructura de care e nevoie pentru extindere viitoare. Garantează că stațiile radio sunt capabile să fie mereu în pas cu tehnologia și că își pot folosi echipamentele ca să le ofere ascultătorilor cele mai noi și mai inovatoare programe de radio." a declarat Henry Goodman, director de produse Calrec Audio.


Controlul specific de broadcast e clar și concis pe tot parcursul sistemului. Este o platformă de radio pură, proiectată pentru mediul modern. Desigur, fiind o consolă Calrec, aceasta este foarte fiabilă, proiectată pentru uz profesional pentru mulți ani și permite puterea, scalabilitatea și funcționalitatea necesară industriei de radio pentru mulți ani de acum încolo.