Calrec Impulse dezvăluit la IBC 2018


La IBC 2018, Calrec dezvăluie noul nucleu Impulse, platforma de procesare audio pentru noua generație. Nucleul Impulse este un engine de routare și procesare audio foarte puternic cu conectivitate AES67 și SMPTE 2100. Nucleul Impulse este compatibil cu suprafețele de control existente Apollo și Artemis, ceea ce oferă o cale de upgrade ușoară pentru toți clienții existenți Calrec.


"Impulse este o platformă DSP foarte robustă și scalabilă ce ilustrează o direcție clară pentru dezvoltarea viitoare a companiei Calrec, oferindu-le clienților o cale de upgrade bine definită pe măsură ce ei vor trece la infrastructuri IP. În plus, dacă se dorește extinderea soluției se vor permite până la patru engine-uri de mix DSP și sisteme de control ce vor rula independent pe un singur nucleu, oferind capacitatea de a folosi mai multe mixere de format mare simultan într-un pachet compact și accesibil."


Impulse oferă intrări 5.1, 5.1.2, 5.1.4, 7.1, 7.1.2 și 7.1.4, cu posibilitatea de monitorizare și nivelmetru. Se furnizează și controale pentru înălțime și panoramare 3D, iar căile tuturor lățimilor pot coexista într-un mix și pot fi routate către/de la fiecare cu downmixing și panoramare flexibilă incorporată.


"Capacitatea de procesare a semnalului pe care îl are nucleul Impulse este mult peste nivelul concurenței și este cel mai puternic engine DSP de pe planetă. Folosește următoarea generație a tehnologiei premiate Calrec Bluefin DSP - Blu3fin - cu până la 5 pachete DSP upgradabile de către utilizator, toate fiind disponibile de la lansare și variind de la 256 de canale de intrare în pachetul XS la 1122 de canale în pachetul XL. De fapt, Impulse oferă mai mult de 400 de buss-uri, 192 main-uri/grupuri, 48 de auxiliare, 96 de track-uri, cu 3 x PFL și 3 x AFL.


"Cu controlul conectat prin IP, suprafețele pot fi controlate de la distanță și conectate pe rețele standard folosind hardware COTS. Asta le oferă clienților noștri o suită puternică de caracteristici de broadcast, ceea ce ne va duce în următoarea eră a fluxurior de lucru de broadcast."


Impulse are un router integral AoIP ce suportă conectarea și administrarea de conexiuni NMOS, precum și conectarea mDNS/Ravenna. Până la patru card-uri de routare se pot monta, fiecare cu o matrice de routare audio 4096x4096 ce poate opera la 1 sau 10 Gbps. Două nuclee Impulse de 5 unități pot fi combinate pentru a oferi redundanță completă, acestea putând fi la o distanță fizică apreciabilă pentru redundanță suplimentară.


"Tehnologia le permite tuturor clienților Calrec să facă tranziți la infrastucturi NGA și IP, oferind flexibilitatea de a face conversia într-un timp redus, fără a fi nevoie de schimbarea altor echipamente. Impulse le oferă clienților oportunitatea să facă un upgrade la noi tehnologii de rețea atunci când sunt pregătiți, oferind o cale clară, simplă și accesibilă de upgrade."