Calitate inainte de toate


Canon și-a extins gama de produse video profesionale odată cu lansarea XF205 și XF200, două camere video compacte care oferă facilități puternice, funcționalitate profesională și o înaltă calitate a imaginii pentru o gamă diversificată de operatori.


Având la bază tehnologiile camerelor Canon de mare succes XF105 și XF100, aceste modele au fost îmbunătățite potrivit feedback-ului utilizărilor profesionale din diverse domenii. Diversificând gama XF, atât XF205, cât și XF200 oferă o versatilitate chiar mai mare decât camerele precedente cu un sistem mai puternic Canon HD Video System, diverse moduri de a înregistra, conexiune wireless și un design operațional îmbunătățit oferind utilizatorilor o libertate mai mare de a înregistra, vizualiza și distribui filmările în timpul sarcinilor din teren.


OPINIA PROFESIONISTULUI


Cameramanul, regizorul și producătorul Phil Coates - unul din „Canon Exploreri”- a fost primul care a încercat camera XF205, spunând: „Este perfectă pentru înregistrări handheld și cu o gamă dinamică fantastică. Am pus-o la încercare în ultimele săptămâni și a fost de-a dreptul impresionantă. Poți împinge limitele productivității tale, redefinind filmările creative pe camere mici. Face mai mult decât ai nevoie și îți oferă mai multe opțiuni de workflow. E o cameră câștigătoare din toate punctele de vedere, în opinia mea."


PROIECTATĂ PENTRU VERSATILITATE 


Noile camere au fost proiectate pentru a le oferi utilizatorilor șansa de a obține imagini mai bune ca niciodată. Combinând calitatea imaginii inegalabilă cu noile caracteristici profesionale, acestea oferă flexibilitatea necesară pentru a permite operatorilor să își ducă munca la un alt nivel.

Ambele modele sunt propulsate de Canon HD Video System și includ îmbunătățiri semnificative. Fiecare cameră vine cu un obiectiv de 26.8 mm wide-angle Canon HD cu zoom optic de până la 20x, combinat cu ultimul senzor de imagistică Canon HD CMOS PRO și un procesor de imagine DIGIC DV 4. Înregistrările la 50 Mbps MPEG2 și color sampling 4:2:2 fac ca rezultatul obținut să fie o înregistrare de o calitate demnă de utilizare în industria de broadcast. Sensibilitatea mare și gama dinamică largă lucrează împreună pentru a livra rezultate excelente, chiar și în condiții de lumină precare.


OPTIMIZAT PENTRU PROFESIONIȘTI: ACCESIBIL TUTUROR


XF205 și XF200 au fost proiectate pentru a susține necesitățile operatorilor de cameră - permițându-le să tragă imagini pentru diferite platforme. Raza de opțiuni de înregistrare oferă flexibilitatea necesară pentru a trage simultan fișiere high definition MXF pe carduri CF și fișiere MP4 pe un card SD, în HD sau rezoluții mai slabe - ideal pentru captarea imaginilor atât pentru broadcast, cât și pentru web.


Designul camerei a fost optimizat pentru a le oferi operatorilor o unealtă care este intuitiv de folosit. Un grip rotativ permite control și stabilitate adițională, reducând oboseala și oferind confort mai mare operatorului atunci când filmează pentru mai mult timp. Trei inele individuale pentru focus, zoom și iris oferă o configurație ce le este familiară operatorilor experimentați, permițând un timp de răspuns mult mai scăzut în mediile de filmare mai dinamice.


Îmbunătățiri semnificative au fost făcute și pentru a asigura monitorizarea și încadrarea imaginilor filmate. Un viewfinder optimizat de 1.23 milioane de pixeli oferă o acuratețe mărită atunci când verificăm focusul. Un display OLED de 8.8 cm oferă un contrast mărit, culori mai vii și timpi de răspuns mai mici ce fac camera superioară competititorilor în operare, mai ales în medii foarte luminoase.


XF205 și XF200 sunt unelte ideale pentru operatorul mai puțin experimentat. Pe lângă controlul și precizia pe care o așteaptă utilizatorii profesioniști, un amplasament intuitiv al butoanelor, capacitatea de filmare complet automată și varietatea mare de asistențe la filmare, incluzând Face Detection, înseamnă că și amatorii pot scoate niște imagini ce îți taie răsuflarea.


CONECTICĂ ȘI AUDIO PROFESIONALE


Captura audio asigură o calitate a sunetului la rang profesional, perfectă pentru uzul în broadcast. Ambele modele suporta înregistrare liniara PCM pe patru canale, cu două intrări XLR la care putem conecta microfoane profesionale. Adițional, avem un microfon built-in stereo și un jack 3.5 pentru a completa opțiunile audio ale camerei.


Fiecare cameră are conectivitate WiFi și Ethernet LAN, permițând conexiune directă sau wireless cu o gamă variată de dispozitive, cum ar fi: smartphone-uri, tablete și laptop-uri. Conectivitatea wirelesss oferă libertatea de a controla camera de la distanță, de a vizualiza imaginile remote și de a transfera fișierele via FTP fără a avea nevoie de software-uri adiționale. Pe lângă asta, o nouă funcție CameraAccess permite unor fișiere proxy de mai joasă calitate să fie trimise sub formă de stream către alt dispozitiv via WiFi, mărind viteza la care conținutul de tip breaking news se poate oferi.


XF205 extinde opțiunile de conectivitate prin includerea 3G-SDI/HD-SDI selectabil, Timecode și Genlock pentru integrare ușoară la filmările multi-cameră sau cu alte echipamente de broadcast.


Kieran Magee, director de marketing - gama professional, Canon Europe a explicat: "Camerele XF205 și XF200 sunt o evoluție firească a gamei XF, oferind funcționalități îmbunătățite, pe lânga un salt vizibil în ceea ce privește calitatea video și audio. Istoric vorbind, versatilitatea seriei XF a făcut ca aceasta să fie adoptată de o gamă largă de utilizatori diferiți, iar noile caracteristici pe care le-am adăugat în aceste proiecte le oferă clienților noștri o varietate de alegeri și o libertate creativă fără precedent într-o cameră așa compactă."