Cage-ul de la Tilta pentru Pocket Cinema Camera 4K este de nerefuzat


Noul cage de la Tilta este o soluție ingenioasă pentru câteva din neajunsurile camerei Pocket Cinema Camera 4K de la Blackmagic Design. Tilta oferă soluții ingenioase, cum ar fi două soluții pentru alimentarea camerei: una este un mini V-lock cu înălțime ajustabilă, iar cealaltă este un cage cu baseplate pentru Sony F970 ce se atașează pe partea de jos a camerei. Desigur, aceste soluții sunt foarte bune pentru înregistrările de lungă durată. Există și o opțiune pentru un parasolar pentru LCD cu un holder pentru SSD incorporat. Ceea ce ne-a atras atenția este opțiunea de alimentare din gripul lateral MHC-2, ceea ce permite unui acumulator Sony F970 să fie introdus în interiorul grip-ului, acumulator ce poate alimenta apoi și alte accesorii externe.


Tilts BPCC4K-fullcage.jpg


Grip-ul poate alimenta și controla unitatea de control pentru focalizare Tilta Nucleus-M printr-o rotiță controlabilă cu ajutorul degetului. Există și o opțiune pentru un grip ceva mai mic (MHC-1) ce se folosesște cu un acumulator Canon LP-E6, dar acesta poate alimenta doar sistemul de control al focalizării, nu și camera în sine.

Un alt avantaj al grip-ului MHC-2 este că integrează holder-ul pentru SSD-ul Samsung T5. Cât timp Samsung va produce SSD-uri cu această formă, acest grip este o soluție foarte elegantă pentru a susține SSD-ul în timpul înregistrărilor.


MCH-2 handle.jpg

Tilta oferă în pachet conectori USB-C lockable, un adaptor HDMI la unghi drept.


Tilta BMPCC4K cage diagram.jpg