C200 a fost lansat in Romania.


Creative Broadcast Solutions a organizat in data de 31 mai 2017 un Workshop dedicat Videografilor si Directorilor de Imagine din domeniul Publicitatii, Filmului si Evenimentelor. Partenerul oficial al evenimentului a fost Canon Romania. Mare surpriza a acestui eveniment a fost lansare camerei Canon C200 din gama de produse Cinema EOS.

 

Canon C200 este o camera video compacta, 4K si este destinata atat profesionistilor cat si independentilor din piata de film & televiziune. Ceea ce face diferenta fata de alte modele concurente existente pe piata, in gama ei de pret, este modul de inregistrare Raw intern si modul Slow Motion (fara limitare de timp, folosind toata suprafata senzorului).  Camera poate inregistra imaginea in fotmat Full HD, UHD si 4K, iar mediile de stocare sunt Cfast 2.0 si carduri SD. Camera este dotata cu noile procesoare Dual Digic DV6 ce ofera posibilitatea pentru inregistrarea interna in  format 4K UHD/50P MP4, 4K DCI RAW şi de a înregistra fara limita de timp slow motion la 120fps High Frame Rate (HFR) in Full HD, folosind întreaga suprafață a senzorului. Modul Dual Pixel este imbunatatit, ceea ce inseamna ca atunci cand tragem in modul AF (auto focus) o sa avem aproape o acoperire aproape toatala a cadrului (pentru AF). Un ecran mai mare, cu touch screen, ne ajuta sa urmarim mai bine in focus subiectul cu o noua functie de urmarire. 

 

In modul Raw, camera are un dynamic range de 15 stopuri şi un interval dinamic de până la 13-stopuri în format MP4 (Canon Log / Log 3). Această cameră video este perfectă pentru surprinderea detaliilor puternic iluminate sau aflate în mult in umbră. Fata de Canon C300 MKII se simte o schimbare profunda a intervalului ISO de 100 până la 102.400 ce garantează o performanţă excelentă, chiar şi în condiţii extreme de iluminare. Camera are Filtre ND încorporate (ce au până la 10 stopuri) ceea ce conferă mai multă flexibilitate în condiţii de iluminare puternică şi să aibă mai mult control asupra profunzimii de câmp. 

 

Majoritatea participantilor au fost foarte incantati ne noua camera prezentata de Canon, si mai ales in ceea ce priveste ergonomia acesteia. Cand este activat modul Dual Pixel AF se asigură operarea focalizării automate sau putem trece pe funcţia de focalizare manuală asistată, sau sa activam detectarea feţei cu opţiunile Prioritate Faţă sau Doar Faţă ceea ce va oferi un control mai dinamic al camerei. Este printre cele mai usoare camera de Cinema, avand o carcasa uşoară de numai 1400 g. EOS C200 a fost gândită pentru lejeritatea operatorului în timpul filmărilor din mână şi reprezintă un avantaj pentru cei care filmează un timp îndelungat. De asemenea, dimensiunea compactă favorizează montarea camerei video pe o dronă sau pe un suport de stabilizare. Functiile de  Wi-Fi şi Ethernet permit controlul de la distanţă prin browser şi oferă posibilitatea de a transfera fişiere prin FTP, iar opţiunile de compatibilitate ale camerei video permit utilizarea accesoriilor noi sau existente (maner, grip, viewfinder, shoulder mount). Canon a colaborat cu câţiva parteneri, producatori de software pentru a se asigura că formatul Cinema RAW Light poate fi gradat si editat. De asemenea, se preconizează că şi EDIUS Pro va accepta utilizarea Cinema RAW Light în 2017.  Formatul video Canon XF-AVC va fi disponibil cu o actualizare ulterioară de firmware. Actualizare va fi gratuită şi este planificată să fie disponibilă în 2018.

 

Participantii au reusit sa vada si sa testeze pe loc limitele si posibilitatile pe care le ofera noua camera din gama EOS Cinema. Este clara pozitionarea corecta pentru piata de productie a acestei camera, si cu siguranta, in curand va fi o dominanta in studiourile de productie si pe teren. La Workshopul CBS Pro, Canon C200 a fost  vedeta evenimentului, fiind o premiera in sud-estul Europei si o lansare simultan internationala. Livrarile pentru precomenzile acestui model incep din luna iulie.