Breakthrough făcut de Grass Valley - Producție IP remote la 20000 km distanță


Grass Valley și-a subliniat din nou poziția ca lider în piața de tehnologie de conținut și media cu un breakthrough făcut în ceea ce privește producția video IP la distanță. Compania a anunțat execuția de succes a unei legături de la distanță cu camere bazate în Tokyo și o stație de bază XCU din Londra. Pentru a obține transmisiunea pe distanța de 20000 km s-a folosit tehnologia de conectivitate Grass Valley DirectIP pentru a livra video necompresat cu întârziere extrem de mică.


Grass Valley este singurul producător care permite comunicarea IP directă între camere și XCU. Această legătură Tokyo-Londra, pe un OTN (Optical Transport Network) de la Telstra marchează cea mai lungă distanță pe care s-a făcut o producție IP la distanță până acum.


"Această demonstrație este un breakthrough ce ne pune într-o poziție puternică pentru a ne extinde capacitatea de producție de la distanță, așa cum am demonstrat cu seria ATP 500, la evenimente în Asia sau la Cupa Mondială de Rugby. Faptul că putem să aducem doar camerele la fața locului și să lăsăm majoritatea echipamentelor la Londra înseamnă că putem îmbunătăți dramatic partea economică a producțiilor noastre." De asemenea, avem acum o idee clară și tangibilă a modului în care DirectIP permite producții la distanță eficiente cu flexibilitate mai mare și cost mai mic, menținând totodată o calitate înaltă de broadcast. Aceasta este o diferențiere de mare valoare pe care o putem aplica viitoarelor producții live."


Demonstrația arată un flux de lucru IP robust între cameră, switchere IP și XCU ce suportă feed-uri HD, 3G, UHD și Slow Motion pe distanțe lungi, oferind abilitatea sistemului DirectIP să manevreze distribuția unui semnal necompresat. Semnalele au fost trimise prin fibra optică a celor de la Telstra, folosind configurația DirectIP de la două camere Grass Valley LDX 86N din Tokyo la o stație de bază XCU Universe UXF cu panouri de control OCP din Londra. Fluxul de lucru livrează ușurință în setare și mentenanță printr-o cameră de control centralizată ce asigură cele mai înalte nivele de performanță.  Unul dintre beneficiile DirectIP este că disponibilitatea semnalului nu este afectată, inclusiv intercom și video return, permițându-i locației de la distanță să se integreze perfect cu producția, indiferent de distanță.


Trevor Boal, liderul broadcast al celor de la Telstra a spus: "Această demonstrație arată clar că rezoluția și viteza nu sunt bariere în calea producției de la distanță. Trimiterea de semnale dintr-o parte a lumii în cealaltă cu întârziere minimă și calitate clară pe baza rețelei Telstra este acum o realitate. Transmisia de semnale la distanță prin rețeaua Telstra pe distanțe atât de lungi între camerele Grass Valley și centrul de producție schimbă clar jocul și va permite producții și fluxuri de lucru ce nu erau posibile înainte."


"Producția bazată pe IP este o cale extraordinară de a adresa costurile în continuă creștere ale producțiilor live pe măsură ce acestea se străduiesc să îndeplinească cererea pentru conținut de primă clasă și experiențe de vizionare captivante. Acest test subliniază clar capacitatea de neegalet a fluxului de lucru Grass Valley DirectIP. Fiind singurul producător de camere ce livrează comunicație all-IP între capul de cameră și stația de bază, clienții noștri pot salva timp, bani și resurse prin trimiterea doar a capului de cameră către locațiile de producție. Acest model maximizează folosirea de echipament la facilitățile de producție pentru o recuperare mai mare a investiției, menținând totodată standardele ridicate al producțiilor de broadcast. Aceasta este o victorie atât pentru Grass Valley, cât și pentru industrie." a declarat Mark Hilton, vicepreședinte - producții live, Grass Valley