Bosveld Stereo face trecerea catre IP cu ajutorul mixerului Calrec Type R


Postul de radio comunitar sud-african Bosveld Stereo, care difuzeaza in intreaga provincie de nord-vest, este primul post din Africa de Sud care a implementat mixerul de difuzare radio Type R bazata pe IP a Calrec. Instalarea a fost supravegheata de partenerul sud-african numit recent de Calrec, Wild & Marr.

Wild & Marr au folosit abordarea modulara Type R pentru a crea sistemul ideal pentru nevoile Bosveld Stereo: un Type R pentru nucleul radio plus doua panouri hardware fader si un panou mare. Sistemul poate fi accesat de la distanta, lucru crucial in mediul actual Covid-19. Folosind AoIP (Dante), sunetul este transportat la emitator.

Graat Pelser, presedinte la Bosveld Stereo spune: „Mixerele noastre de studio existente ajungeau la sfarsitul vietii si am vrut sa profitam de ocazie pentru a face upgrade si a ne muta intr-un viitor IP: Type R a fost raspunsul. Am gasit ca este foarte usor sa ne adaptam, iar configurabilitatea este de mare ajutor. Il folosim zilnic si stim ca este usor de extins, daca este necesar.”

Lansat in 2008, Bosveld Stereo este un post de radio orientat catre comunitate care foloseste talentul local pentru a-si distra ascultatorii. Toti cei care lucreaza in prezent la Bosveld Stereo traiesc in amprenta de difuzare a postului si toti participa activ la unul sau mai multe dintre proiectele comunitatii in care este implicat Bosveld Stereo.

Anton van Wyk, directorul tehnic al lui Wild & Marr, a declarat: „Din cauza pandemiei Covid-19, eu si inginerul Broadcast Systems, Dwaine Schreuder, am precomandat sistemul Type-R al Bosveld Stereo in afara unui loc sigur, cu toate masurile de precautie luate. In momentul in care unitatea a fost instalata la Bosveld Stereo, era literalmente plug and play. Credem ca mixerul radio Type R are un viitor foarte luminos pe tot continentul african. ”

Graham Murray, director de vanzari internationale, Calrec, a declarat: „Suntem foarte incantati sa vedem prima vanzare a tehnologiei noastre Type R pentru radio in Africa de Sud. Stim ca piata generala de radiodifuziune din tara se muta rapid catre IP. Mixerul de difuzare radio Type R a fost conceput pentru a permite posturilor de radio de toate dimensiunile sa valorifice flexibilitatea inerenta a IP. "