Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K - inovație la un preț redus


Blackmagic este lider clar de piață în ceea ce privește echipamentele de post producție și software-ul Resolve. Cu toate astea, în piața camerelor video, ei joacă cartea inovației. Această carte a adus mari beneficii pieței, precum uluitoarea URSA Mini Pro.

Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K bifează o mulțime de caracteristici de care sunt interesați majoritatea videografilor: folosește un acumulator standard Canon, dar acceptă și alimentare externă printr-un conector robust de 12V. Trage RAW intern pe carduri CFast, dar i se poate conecta și un hard drive extern prin USB-C. Poți inclusiv să folosești un stick de memorie și să înregistrezi pe acesta.

Cel mai mare avantaj, însă, este posibilitatea de a trage 4K RAW la un preț atât de mic. Poți trage direct pe un SSD Samsung T5. E incredibil cum se leagă toate lucrurile astea la un loc. E 4K Raw pentru mai putin de 5000 de euro.

Calitatea imaginii este mai mult decât satisfăcătoare, putând fi ușor comparată cu cea a URSA Mini Pro. Lucrând în ProRes, gama dinamică și reproducerea culorilor sunt foarte bune și flexibile în post producție. Pe măsură ce umblăm la coloristica imaginii, putem vedea că Pocket Cinema Camera 4K oferă o imagine mai plină decât cele ale unui DSLR cu codec H.264.

Pocket Cinema Camera 4K are foarte puțin zgomot la ISO 25600. Da, desigur, este ceva zgomot, dar nu este nimic ce nu poate fi corectat cu ajutorul lui Resolve.

În concluzie, nu există nicio altă cameră ce îți poate oferi înregistrare RAW și o asemenea calitate a imaginii la un preț de sub 6000 de lei. Dacă ai deja o URSA Mini, Pocket Cinema Camera 4K este o cameră B grozavă.