Blackmagic Design lansează Ursa Mini Pro G2


Aproape din senin, Blackmagic Design a lansat camera URSA Mini Pro 4.6K G2. Această a doua generație este mai mult decât un upgrade, pentru că este caracterizată de o electronică complet reproiectată, inclusiv un nou senzor. Aceste schimbări le oferă utilizatorilor viteze de procesare a imaginii mult îmbunătățite. De asemenea, G2 suportă nativ Blackmagic Raw și înregistrare directă pe drive-uri externe prin portul USB Type C.


Am menționat procesarea mai rapidă, dar ce înseamnă asta? Noul senzor Super 35mm, 4.6K HDR le oferă videografilor și cineaștilor 4608 x 2592 de pixeli și 15 stop-uri de latitudine în timp ce filmează la o sensibilitate de până la ISO 3200. Împreună cu acestea, puteți înregistra acum imagini complete 4.6K cu frame rate-uri de până la 120 fps, DIC 4K la 150 fps și Full HD la 300 fps pentru efect slow motion. Aceste opțiuni oferă versatilitate sporită.


Blackmagic RAW captează datele raw din senzor, dar este si mai ușor de folosit cu sisteme optimizate cu DaVinci Resolve. Suportă metadata și are nivele de compresie de până la 12:1; astfel încât să vă puteți alege cele mai bune setări pentru proiectul dumneavoastră, indiferent ca e un documentar sau un lungmetraj. Imaginile Blackmagic RAW sunt salvate folosind un spațiu de culori non-liniar 12-bit pentru flexibilitate maximă în post producție. Puteți înregistra pe carduri CFast, SD sau pe drive-uri externe prin portul USB Type-C. Această  cameră folosește și culorile Blackmagic Design Generation 4 Color Science pentru o coloristică de invidiat.


Acestea sunt niște actualizări semnificative pentru o cameră deja solidă de la Blackmagic Design. Camera va suporta, de asemenea, toate accesoriile URSA Mini, precum monturile de obiective pentru a schimba montura de la montura nativă Canon EF la ARRI PL, B2 sau Nikon F.