Belden/Grass Valley achiziționează Snell Advanced Media


Belden a finalizat achiziția companiei Snell Advanced Media (SAM). Termenii afacerii nu au fost dezvăluiți, însă SAM va fi încorporat în Grass Valley.


Compania va fi condusă de către Tim Shoulders și va avea sediul central în Montreal. Grass Valley a specificat că multe dintre mărcile de produse SAM vor fi păstrate, însă toate detaliile urmează să fie determinate ulterior.


Compania a declarat că anunțarea achiziției îi ajută să îmbunătățească oferta cu „cea mai cuprinzătoare și inovativă selecție de produse și servicii și mărește abilitatea noastră de a oferi interoperabilitatea promisă. Ne extinde, de asemenea, și abilitatea de a oferi suport în regiunile comunităților de broadcast global.”


Dezvăluirea oficială a achiziției este așteptată la NAB în aprilie. Grass Valley a spus că cele două companii se vor uni într-un singur separeu în Las Vegas. 


Președintele SAM, Eric Cooney, va fi prezent drept consilier al echipei de conducere și va face parte din echipa de planificare a integrării.


Cooney a spus: „Echipa de la SAM a muncit din greu în ultimii câțiva ani pentru a oferi produse de clasă mondială care au atins sau chiar au depășit așteptările și nevoile clienților noștri. Credem că intrarea în familia Grass Valley va oferi clienților noștri o oportunitate chiar mai mare de a continua să crească alături de noi.”


„Odată cu sprijinul Belden, compania noastră are stabilitatea și resursele pe care industria le cere pentru a continua să inoveze și a face față competiției.”


„Clienții noștri se lovesc de competiție și nesiguranță așa cum nu au mai făcut-o până acum, iar această tranzacție îi va ajuta să navigheze printre opțiunile tehnologice disponibile, oferindu-le acces la companiile inovatoare care dezvoltă soluțiile viitorului.”