BBC folosește soluții Grass Valley în noul sediu din Țara Galilor


Data Centerul Broadcast de ultimă oră este susținut de GV Node și switch-uri Cisco.


BBC Țara Galilor este broadcasterul național ce oferă o gamă largă de programe și servicii pentru audiența sa din întreaga Țara a Galilor, precum și programe emblematice pentru rețeaua BBC. Ca orice broadcaster, BBC-ul încearcă să folosească cele mai noi avansuri în ceea ce privește tehnologia pentru a îmbunătăți eficiența producțiilor sale, așa că atunci când au proiectat noul centru național de producție în Țara Galilor infrastructura IP a fost alegerea evidentă.


BBC a a les Broadcast Data Center-ul de la Grass Valley pentru a își îndeplini obiectivele IP. GV Node, partea principală a acestui Data Center oferă switching vertical precis pe lângă alte capacități de procesare de semnal și routare folosind Cisco IP Fabric pentru soluția de networking media bazată pe switch-urile Cisco Nexus și controllerele SDN ce permit migrarea de la SDI la IP.


Fiind un membru activ al proiectelor Advanced Media Workflow Association (AMWA) și Networked Media Open Specifications (NMOS), BBC a văzut faptul că Grass Valley conduce piața în aceste inițiative precum și rolul său de fondator în Alliance for IP Media Solutions (AIMS) și avut certitudinea că viziunea Grass Valley pentru soluția IP broadcast e cea potrivită.


"Se muncește foarte mult în industrie pentru a clarifica faptul că IP-ul este viitorul broadcastului în următorii ani," a declarat Roger Crothers, CTO BBC Țara Galilor "Cu SMPTE 2110 la orizont, vedem un set de standarde ce specific[ sincronizarea, transmitere și descrierea streamurilor componente separate over IP în scopul producțiilor live. Implementarea IP-ului în broadcast e următorul mare pas în industria noastră."


Noul centru BBC Țara Galilor e sub construcție în inima centrului orașului Cardiff și este construit în jurul infrastructurii IP ce este susținută de platforma de routare și procesare în timp real pe IP GV Node. Parteneriatul dintre Grass Valley și Cisco face ca BBC-ul să primească eficient o soluție integrată IP ce beneficiază de asistența și experiența Grass Valley și permite o rețea pregătită pentru viitor ce va maximiza eficiența producțiilor.


"Standardele deschise sunt foarte importante pentru BBC, așa cum ar trebui să fie," a notat Neerav Shah, vicepreședinte de vânzări Grass Valley. "Am susținut abordarea standardelor deschise dintotdeauna și suntem de părere că cei care beneficiază cel mai mult de alegerea tehnologiilor și produselor care funcționează conform nevoilor lor sunt clienții. Soluția noastra Broadcast Data Center îndeplinește acest angajament."