Audio-Technica ATH-M50X - un scurt rezumat


Un produs excepțional este greu de urmat de succesorul acestuia. ATH-M50 a fost un model de mare succes ce se află în hall-of-fame-ul căștilor de monitorizare. Compania japoneză Audio-Technica scrie un nou capitol în istoria sa prin păstrarea caracteristicilor ce au făcut din ATH-M50 o cască uluitoare și prin îmbunătățirea anumitor lucruri - astfel lansând pe piață ATH-M50X, o cască ce i-a făcut pe audiofili să se îndrăgostească din nou.


Cu un profil de sunet ce se pretează excelent atât mixării cât și audițiilor, aceste căști sunt perfecte pentru mai multe categorii - de la DJ la monitorizare în studio sau de la audiofili ce vor o calitate supremă sunetului la ei acasă la cei ce vor să asculte muzică când merg spre muncă.


În ceea ce privește design-ul, casca este similară cu vechiul model, dar are cablu detașabil (3 cabluri incluse: spiralat de 1.2-3m, cablu drept de 3m și cablu drept de 1.2m). M50X are cupe pivotante pentru a veni în ajutorul DJ-ilor sau pentru monitorizare cu o singură ureche, iar întreaga cască se poate plia pentru transport facil. Cupele circumaurale te izolează perfect de zgomotul exterior, fiind, la fel ca și banda de susținere, căptușite cu un material confortabil de înaltă calitate și durabilitate.


Sunetul oferit de ATH-M50X este apreciat de inginerii audio de top. Pentru entuziaștii de sunet high-end, un răspuns în frecvență mai plat este de dorit - asta înseamnă că toate notele sunt la aproximativ același volum. Nu numai că îți poți egaliza mai ușor muzica în felul acesta, dar așa poți evita tulburarea bass-ului și poți obține un sunet foarte precis. ATH-M50X se achită cu succes de această sarcină, menținându-se în toleranțele unei căști de studio. Balansul tonal este precis, impactul dinamic este excelent, iar spațialitatea sunetului pentru o cască închisă este de invidiat. Față de vechiul model, M50X are bass, medii și înalte mai detaliate.


În concluzie, Audio-Technica ATH-M50X este o pereche de căști fantastică și este tot ce îți poți dori de la o cască over-ear la un preț decent. Îmbunătățind îndrăgitul model ATH-M50, ATH-M50X nu are niciun defect ce te poate face să nu o iei în considerare și chiar dacă există căști mai confortabile, care se aud mai bine sau mai ieftine, ATH-M50X rămâne alegerea all-round potrivită.