Atomos Sumo intră în ring


Atomos a introdus ultimul său concurent în lumea monitoarelor/recordere la NAB 2017: Sumo - un monitor recorder de 19" 4Kp/60 HDR. Capabil să capteze imagini 4K 12-bit RAW și 10-bit ProRes/DNxHR, Sumo oferă și color grading HDR în timp real și comutare live 1080p/60 cu înregistrare până la 4-ISO. Aducând distincția între monitoare de teren și de studio aproape de minim, Atomos poziționează noul monitor/recorder Sumo pentru utilizare HDR pe platou ca monitor DIT, client sau al regizorului, în post producție ca unealtă de color grading sau pentru comutare live în studio.


Utilizat pe platou, Sumo oferă mapare în timp real Log to HDR și redare PQ și HLG. Se poate înregistra 12-bit RAW la până la 4Kp/30 (CDNG) sau 10-bit ProRes/DNxHR până la 4Kp/60 și 2Kp/240. Alege între mai multe rezoluții pentru a produce master-uri, daily-uri sau proxi-uri. Sumo are un ecran luminos de 1200-nit și 10-bit pentru vizualizare ușoară în aer liber. Formatul de 2.5" pentru SSD/HDD este folosit la înregistrare, iar interfețele includ intrări/ieșiri HDMI 2.0 și intrări quad SDI. Nu este nevoie să folosiți controalele camerei pentru redare - Sumo vă permite să redați filmarea cu ajutorul interfeței sale touchscreen.


Pentru color grading HDR, Sumo aplica parametri Log, PQ sau HLG pentru a produce imagini în 10 biți cu 10 stop-uri de interval dinamic. Folosiți Sumo împreună cu NLE-ul dumneavoastră sau cu software-ul dumneavoastră de gradare sau scoateți o imagine HDR către un ecran mai mare HDR/Rec 709. Comutați între patru feed-uri HD ISO pentru a înregistra sau face stream la conținut multi-cam. Tagging-ul Metadata vă permite să prezervați înregistrări curate ISO pentru modificări viitoare.


Opțiunile avansate audio ale lui Sumo includ conectori balansați XLR, vu metere și controale dedicate și un jack de 3.5 mm. O gamă largă de monturi includ filete de 3/8" și 1/4"-20 și o montură VESA pe spate. Panourile de adaptare pentru monturi V-mount sau Gold-mount sunt opționale și oferă capacitatea de hot-swapping pentru acumulatori pentru a oferi alimentare continuă de la distanță.