Atomos Shogun 7 - încă un pas înainte pentru Atomos


Atomos Shogun 7 este un recorder/monitor de cameră cu diagonala de 7", rezoluție nativă 1080p, switching între patru surse de intrare HD-SDI cu editare pe loc și redare video la calitate Dolby Vision HDR prin ieșirile HDMI sau SDI.


Shogun 7 are aceleași caracteristici solide ale lui Shogun Inferno cu un ecran mare de 7.2", luminozitate 1500 cd/m2, monitorizare Rec. 709, un ecran 8-bit + FRC cu tehnologie Dynamic AtomHDR și suport Log nativ, o montură hot-swappable de acumulator L-series, suport pentru înregistrare ProRes RAW și permite intrări și ieșiri DCI 4K. De asemenea, captează pe drive-uri SSD/HDD de 2.5" și oferă funcțiile metadata tagging, timelapse și pre-roll.


O noutate binevenită este posibilitatea de monitorizare, înregistrare și comutare între programe și între până la patru stream-uri HD-SDI, funcție îmbunătățită de posibilitatea de conectare a echipamentului genlock și de switching deja existent. Înregistrările multi-cam se pot salva cu un fișier metadata Atomos xml, ce poate fi importat apoi într-un NLE. Opțiunea de redare inteligentă HDR analizează intrarea video și informația de culoare și scoate imaginea cu profilele de culoare potrivite pentru a profita la maximum de calitatea TV-ului, inclusiv pentru display-uri Dolby Vision.


Se poate capta video 4K în ProRes, CinemaDNG sau DNxHR la până la 100 fps folosing acest monitor/recorder. Se poate înregistra până la 4K60 în format Prores RAW sau în 2K până la 240 fps slow motion, acesta suportând tagging, ceea ce creează fișiere xml ușor de importat în sisteme NLE precum Final Cut, Adobe Premiere sau Avid Media Composer pentru a face mai ușor fluxul de lucru în post producție.


Pe partea de conexiuni, avem suport pentru quad-link 3G-SDI, o intrare HDMI 2.0 tip A, două intrări BNC 3G-SDI, o intrare BNC single-link 12G-SDI, o intrare/ieșire BNC single-link 12G-SDI, o ieșire BNC single-link 12G-SDI adițională și o ieșire HDMI 2.0 tip A. Se poate face cross-conversie la video până la 4K între orice port HDMI 2.0 și HD/3G/6G/12G/Quad-Link SDI și se pot înregistra până la 12 canale de audio digital. Ieșirea audio 24-bit este suportată prin SDI și HDMI, iar două intrări 3-pin XLR cu phantom power de 48V pot fi folosite printr-un cablu breakout.


Shogun 7 vine cu un Master Caddy II, o sursă de alimentare de 12V și un hard case pentru a vă proteja echipamentele în timpul transportului.


Acest monitor/recorder profesional are foarte multe caracteristici și compatibilitate cu cele mai noi tehnologii, formate și rezoluții video și este perfect pentru orice profesionist din domeniul AV.