Atomos Ninja Flame & Shogun Flame - De nerefuzat


Chiar dacă au fost oarecum eclipsate de noul și foarte puternicul Atomos Shogun Inferno, Atomos Shogun Flame și Ninja Flame încă merită o privire atentă.


Modelul de bază în gama Flame este Ninja Flame. Dacă folosiți în principal camere cu ieșiri HDMI, precum camere mirrorless sau camere video precum Panasonic DVX200, acesta ar putea fi modelul spre care să te îndrepți (ca un bonus, carcasa de protecție roșie a lui Ninja Flame se potrivește cu accentele roșii ale lui DVX200).


Nivelul superior lui Ninja Flame, cu accentele sale de culoare roșii, se numește Shogun Flame, diferențiat prin accentele sale de culoare galbene. Așa cum este tradițional în gamele de produse Atomos, varianta de produs Shogun Flame adaugă compatibilitate SDI pentru camerele video profesionale și de cinema. În acest caz, intrarea SDI este 12G - capabilă să accepte semnale 4K într-o singură legătură. Opțiunile audio sunt îmbunătățite și ele cu o conexiune breakout LEMO pentru intrările și ieșirile XLR.


Toate modelele din gama Flame înregistrează în formate de înaltă calitate ProRes sau DNx, așa că nu se pierde niciun pic din fidelitatea înregistrării. Același panou uimitor LCD HDR 10-BIT FRC ce se găsește pe Shogun Inferno este integrat în ambele modele Flame, așa că monitorizarea feed-urilor video nu este o problemă. Ambele monitoare includ mai multe accesorii în cutie, precum și un hard case. Probabil cel mai bun motiv pentru care poți lua în considerare gama Flame este accesibilitatea, ambele monitoare având un preț semnificativ mai mic decât Shogun Inferno, așa că dacă nu aveți nevoie de patru intrări 3G-SDI sau de înregistrare 4K la 60p, gama Flame este ceea ce îți dorești.