Atomos lansează Ninja V


Atomos a lansat la NAB un produs așteptat de mulți fani și utilizatori ai brand-ului. Ninja V este un monitor/recorder accesibil de 5" cu un set de caracteristici complete. Cu o construcție ușoară și rezistentă, Ninja V reușește să aibă toate caracteristicile esențiale, precum un display foarte luminos de 1000-nit, înregistrare 4K la 60p, suport pentru formate diferite ProRes și DNx, Atom HDR și multe unelte integrate de monitorizare în acest body mic de 5".


Piața evidentă a acestui monitor este cea a celor care folosesc DSLR și aparate mirrorless ce nu erau mulțumiți de mărimea monitoarelor de 7". Punctul cel mai important atins de Ninja V este capacitatea de înregistrare 4K la 60p, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru multe camere importante din industrie ce au nevoie de un recorder extern pentru a capta video 10-bit 4:2:2 la potențial maxim. Pe lângă acestea, avantajele standard ale unui monitor extern precum zebra, LUT, waveform, parade RGB, vectoroscop, anamorphic desqueeze etc. ajută în îmbunătățirea fluxului de lucru atât în faza de producție, cât și de postproducție.


Ninja V incorporează și un slot de expansiune pentru module viitoare ce vor oferi mai multe caracterisitici avansate. Pentru înregistrare și alimentare, monitorul folosește o montură de baterie standard L-series, la fel ca celelalte produse Atomos, și acceptă SSD-uri într-un slot dedicat. Având în vedere și anunțul pentru ProRes RAW, puteți vedea de ce Atomos e lider de piață atunci când vorbim de monitoare și recordere.