Atomos lansează monitoarele on-camera Shogun Flame și Ninja Flame


Atomos a anunțat două noi monitoare/recordere de 7" (17.78 cm): Shogun Flame și Ninja Flame cu panel-uri 10-bit, HDR, si brightness de 1500 nit. Îmbunătățind versiunile deja bine cunoscute Shogun și Ninja Assassin și menținând forma, dimensiunea, interfața și capacitățile de înregistrare, Shogun și Ninja Flame sunt niște instrumente extrem de puternice ce sunt proiectate să îți îmbunătățească fluxul de lucru. Ambele produse suportă DCI 4K (4096 x 2160) și UHD 4K (3840 x 2160), precum și video HD, scalând intrarea la 1920 x 1080 pentru display.


Aceste două recordere/monitoare moștenesc aceleași caracteristici și limite de la Shogun și Ninja Assassin, oferind suport pentru 4K. Diferențele între cele două produse sunt faptul că Shogun Flame se poate folosi cu 12G SDI, precum și raw și HDMI, cu intrări XLR; Ninja Flame oferă suport pentru HDMI și incorporează un mini jack stereo de 3.5mm pentru audio. Shogun Flame e bine echipat pentru uzul în broadcast, pe când Ninja Flame atrage mai mult piața de DSLR și mirrorless care nu are nevoie de suport pentru fluxuri de lucru SDI sau raw.


Panoul 10-bit și tehnologia de display AtomHDR oferă o gamă de brightness cu mai mult de 10 stopuri, permițându-le monitoarelor să afișeze imagini HDR (log) nativ fără a compresa gama dinamică a video-ului tău și a limita spațiul de culori la Rec. 709. Sistemul AtomHDR nu afectează spațiul de culori și folosește gamele extinse de contrast și luminozitate pentru a afișa diferite formate log cu mare acuratețe - cum ar fi S-Log 2/3, C-Log 1/2, V-Log și J-Log fără a folosi un LUT third-party. Mai mult, selecția ta de HDR afectează doar imaginea afișată, imaginile înregistrate nefiind afectate de alegerile tale de afișare.


Dacă dorești neaparat, poți monitoriza filmarea în spațiul de culori Rec. 709 folosind modul "High Bright", ce utilizează luminozitatea de 1500 nit a monitorului (de 4 ori mai mare decât majoritatea monitoarelor) pentru a putea monitoriza filmările outdoor fără a avea nevoie de un parasolar. Pentru monitorizare HDR, parasolarul inclus e necesar pentru că gama mai largă de luminozitate reduce luminozitatea totală a monitorului.


Pe lângă caracteristicile ce captează atenția - panoul 10-bit și display-ul HDR, ambele modele includ armură protectivă cu colțuri acoperite cu silicon, o carcasă reproiectată ce mută alimentarea la spate și două slot-uri pentru acumulatori ce permit schimbarea acestora în funcționare pentru alimentare continuă. Doi acumulatori sunt incluși, un fast charger 3x și un hard case HPRC. Alte mențiuni ar fi înregistrarea 4K sau HD pe SSD-uri folosind codecuri ProRes sau DNxHR 4:2:2 la 10-bit.


Partea de audio nu e uitată - ambele produse având posibilitatea limitării nivelului de sunet pe intrările acestora. Shogun Flame, cu intrările lui XLR balansate (via unui cablu breakout inclus) pentru înregistrarea sunetului printr-un microfon sau mixer oferă un sunet clar și impresionant. Ninja Flame poate lua o intrare de la un microfon sau lavalieră și înregistra cu nivel audio ajustabil, permițându-ți să treci peste capacitatea de obicei limitată de înregistrare audio a unui DSLR sau mirorless. Asta înseamnă că nu mai e nevoie să sincronizezi audio-ul cu video-ul în post-producție și că poți înregistra audio în același fișier în care înregistrezi și audio în Ninja Flame.


Atomos a ridicat iar ștacheta cu aceste noi pachete monitor/recorder, proiectate să satisfacă și depășească rigorile de producție zilnică și de a îți îmbunătăți fluxul de lucru.