Atomos anunță primul monitor-recorder 8K ProRes RAW


Seria Atomos Neon Cinema poate fi upgradată acum la 8K cu noua unitate de control 8K Master. Acest lucru permite înregistrarea și monitorizarea impecabilă video 8K la 60 fps. Atât ProRes, cât și ProRes RAW este suportat direct de către senzorul camerei.

Atomos Limited, liderul global în monitoare și recordere cu precizie maximă în industria video a anunțat seria Neon Cinema și unitatea de control principală 8K, primul monitor-recorder 8K ProRes RAW din lume.

„Ne face o deosebită plăcere să oferim soluții inovative producătorilor de filme din ziua de astăzi, dar și creatorilor care au nevoie de conținut de calitate. În acest scop am colaborat din nou cu parteneri din ecosistemul camerelor și calculatoarelor pentru a oferi rezoluția ProRes RAW la 8K, construit pentru noul Mac Pro,” spune Jeromy Young, CEO Atomos.

„Suntem impresionați de video RAW ProRes 8K înregistrat cu noua serie Neon Cinema monitor-recorder. Detaliile sunt incredibile, cu suficientă rezoluție pentru a face reframe pentru 4K sau 6 și permite chiar și unghiuri de la camere multiple virtuale dintr-o singură înregistrare. Senzorul camerei RAW face ProRes RAW formatul ideal pentru fluxuri de muncă HDR,” spune Jeromy.

„Creativitatea nu cunoaște limite, iar noi trebuie să ținem cont de asta. Astfel, obiectivul nostru principal la Atomos este de a continua să lucrăm cu partenerii noștri de valoare și să oferim produse care funcționează ireproșabil împreună, oferind producătorilor de film și creatorilor de conținut cele mai bune unelte disponibile,” adaugă acesta.

Apple ProRes RAW este un format incredibil pentru producătorii de film din prezent, combinând flexibilitatea video RAW cu performanțele incredibile ale ProRes. Acesta reprezintă fundația pe care Atomos plănuiește să construiască și în viitor, aducând și mai multe îmbunătățiri produselor sale, pornind cu lansarea Neon 8K Master Control Unit ce urmează să fie lansat pe piață în 2019.