ATH-M50 X - Acum stiu ce suna bine.


In general despre sunetul de la Audio-Technica o sa auzim numai de bine. Chiar daca ati auzit, chiar daca nu, ar fi bine sa fie cunoscut faptul ca cei de la Audio-Technica sunt o firma japoneza cu state vechi in ceea ce priveste creatia de tehnologie pe piata audio si a componentelor audio profesionale. 


Sa revenim la castile noastre. 


La inceputul anilor 2000 a fost lansata seria legendara ATH-M50. Acest model a prezentat un succes imens la publicul de profil (DJ, Muzicieni, Audiofili, oameni de radio si televiziune). Modelul X a fost lansat aproape de sfarsitul lui 2014 si a sosit cu imbunatatiri si updatari de ultima ora. As vrea sa va aduc la cunostinta cateva diferente notabile intre cele doua modele. 


De exemplu, originalul M50 venea cu un cablu suficient de lung, dar din pacate care nu era detasabil (iar cablul fix la casti...stim cu totii ca mai devreme sau mai tarziu inseamna o intrerupere de semnal). 


La M50 X detasarea cablului reprezinta o inovatie foarte utila pentru utilizatorii care sunt permanent in miscare. Deasemenea primul model se baza pe bratele laterale pentru a fi purtate de catre utilizator, in timp ce M50 X-ul se aseaza foarte usor, oferind o senzatie de comfort sporit (nu mai preseaza pentru a fi stabile). Cea mai importanta schimbare este in primul rand la sound, unde difuzoarele ofera o semnatura a Sunetului Modern (combinatia frecventelor este atat de bine armonizata, incat avem senzatia de naturalete a sunetului - ceva mai rar intalnit la castile pe care le gasim in nisa de profil). Sa nu uitam ca mostenirea lasata de originalul M50 trebuie pastrata pe noua linie de M50 X, tinand cont ca primul model au fost cele mai bune casti produse vreodata si vandute catre publicul consumer (premiate).  M-50X cu siguranta nu se va lasa mai prejos. 


Cum suntem surprinsi in continuare? Atunci cand cumparam noile casti, acestea vin intr-o cutie mare, alba, care protejeaza cu delicatete produsul. Pentru ca Audio-Technica isi doreste sa multumeasca consumatorii, ofera in cutia produsului, 3 tipuri de cabluri. Primul este cel standard cu o consistenta normala a cablului. Al II-lea cablu, de 5 metri, este dedicat pentru aplicatiile de studio si monitorizare, iar al III-lea cablu este de 2 metri, circular si poate fi folosit tot in aplicatii de monitorizare si studio. O husa fina, din piele, ne ajuta sa transportam castile in conditii decente si este inclusa in pachet. 


Noul M50 X atenueaza suficient zgomotul de fond cu o izolare pasiva, si desi nu prezinta gadget-uri de genul bluetooth sau amplificare activa, reprezinta o pereche de casti clasice, cu un design si sound adus in zilele noastre.  Libertatea de miscare a difuzoarelor este la un unghi de 90 de grade, ceea ce reprezinta un atu pentru aplicatiile de DJ-ing sau mixaj. Sunetul este unul Natural, oferind in mod echilibrat bass-ul, mediile si inaltele care permite ascultarea frecventelor din tot spectrum-ul. Raspunsul in frecventa este printre cele mai Neutrale de pe piata, bineinteles in niciun caz nu este un sunet Flat. Bass-ul are un raspuns frumos de la driverele de 45mm. Asadar avem un sunet clar si taios, ceea ce faciliteaza lucrul pe proiecte de studio sau creatie. Comfortul este plusul lor major si aduce o imbunatatire clara fata de modelul precedent. 


Pentru o portabilitate usoara, castile se strang in interior, fiind redus simtitor volumul lor. Inelul principal de sustinere este branduit cu logo-ul firmei, si prezinta o ergonomie sporita in asezarea castilor. Materialele din care au fost realizate au fost alese cu grija pentru a pastra un raport echitabil intre greutate si rezistenta. Desi prezinta clar rezistenta unui tanc, sunt foarte usoare. Cu siguranta vor face fata intemperiilor vremii. 


Garantia pentru M50 X  este de 2 ani, ceea ce aduce un plus la calitatea produsului in sine. Pretul echilibrat la care le puteti gasi pe piata, cu siguranta reflecta calitatea acestui produs. 


In concluzie ATH-M50 X reprezinta o noua generatie a celor mai populare casti de pe planeta.  Sound decent, design clasic, ergonomie de ultima ora si suficiente accesorii pentru o folosire indelungata in diverse aplicatii profesionale, fac din aceasta pereche de casti un partener de lunga durata pentru DJ, Muzicienti, Boom-eri, Asistenti de sunet si de ce nu, pentru cei care sunt pasionati de sunet in general.