Asul din mâneca Sachtler: Anunțarea noilor sisteme de trepiezi Sachtler Ace XL


Astăzi Sachtler a anunțat cea mai nouă extindere a popularei linii de trepiezi Ace. Noile sisteme Sachtler Ace XL vor suporta sarcini mai mari decât existentele sisteme de trepiezi Ace L și Ace M, până la 8 kg. Capacitatea crescută înseamnă că linia Ace va suporta acum instalații DSLR mai mari sau camere compacte de cinema precum seria URSA Mini/MiniPro ale Blackmagic Design, seria FS a Sony, EVA-1 a Panasonic și seriile EOS C100/200/300 ale Canon EOS.


Ceea ce scoate în evidență sistemele Ace XL este noul  cap flupd Ace XL. Noul cap de linie pentru seriile Ace utilizează același factor de formă familiar, construcție exterioară și un sistem de eliberare rapidă precum celelalte capete din linia Ace, oferind însă o capacitate extinsă de 2, până la 8 kg. Pe lângă astea, asemenea Ace L, Ace XL oferă trei pași de rotire și de înclinare, precum și cei opt pași de echilibrare.


Deși capul fluid Ace XL va fi disponibil pe cont propriu, acesta poate fi achiziționat și ca parte a unui sistem. Vor fi oferite trei configurații diferite. Cea mai accesibilă configurație plasează capul fluid Ace XL pe un trepied Sachtler din fibră de carbon, fie cu un spreader de nivel mediu sau la nivelul pământului. Acest design clasic de trepied, ENG, utilizează cleme pentru rotire și este ușor de strâns și de transportat, păstrând sistemul extrem de ușor. A treia variantă oferă un trepied din fibră de carbon telescopic treptat în doi pași. Aceasta oferă o gamă de greutate mai largă decât anterioarele două opțiuni și poate fi cu ușurință transportată și ajustată într-o varietate de medii. 


Caracteristicile Sachtler Ace XL au fost concepute special pentru cerințele pieței cinema de clasă medie care se află într-o continuă creștere, atât pentru operatorii care dețin camere cinema de dimensiuni reduse și deținătorii de DSLR/mirrorless care depind de instalații mari construite în jurul camerei. Dacă sunteți în căutarea unui upgrade către un cap fluid robust și un sistem de trepied care să ofere o capacitate mare a greutății, care nu vă va crea probleme cu spatele, recomandăm Sachtler Ace XL.