Anton Bauer alimentează prima filmare VR de pe Vârful Everest


Compania de producție olandeză VR Explorers nu și-a propus doar să ajungă în vârf, ci a devenit prima echipă de producție care să filmeze cadre de realitate virtuală de pe Vârful Everest, undeva la 8848 de metri deasupra nivelului mării.


"Celelalte companii VR care au încercat asta înainte au dat greș. Aceasta a fost provocarea principală. Din fericire, compania noastră de producție are experiența unui alt film de pe Muntele Everest, așa că știam deja cum arată ascensiunea și care vor fi condițiile." a spus Przemek Siemion - artistul olandez ce a condus expediția.


"Atunci când treci de 7000 de metri, fiecare gură de aer contează. Corpul tău nu se mai poate recupera așa cumtrebuie și începe să se deterioreze. Se pot observa zgârieturi pe mâini doar de la purtatul mânușilor."


În asemenea condiții, unde chiar și corpul uman cedează, echipamentul trebuia să fie extrem de robust pentru a funcționa la acea altitudine extremă. Având experiența expedițiilor anterioare, unde camerele mari au eșuat, VR Explorers au pus laolaltă un kit inovator și ușor. Echipa s-a bazat pe GoPro-uri, monopiezi, echipamente de sunet, kit-uri de lumini LED Litepanels, computere și carduri - toate alimentate de acumulatorii Anton Bauer Cine 90 și încărcate de încărcătorul Performance Quad.


"Din cauza condițiilor nefavorabile, a trebuit să micșorăm greutatea kit-ului, așa că am știut că alimentarea cu energie electrică va fi o problemă. De aceea am folosit Anton Bauer. Încărcătorul Performance Quad a funcționat fără greșeală, încărcând acumulatorii folosind generatoarele cu energie solară de la bază. Acumulatorii CINE 90 sunt mici și ușori - a fost foarte ușor să îi împachetăm și să ne plănuim întregul echipamentul în jurul lor. I-am folosit la absolut orice pentru că sunt foarte comod de folosit.


"Pe lângă faptul că au putut alimenta kit-ul către vârf, Siemion a descoperit că acumulatorii CINE sunt suficient de robuști pentru a alimenta și restul echipamentului lor. El a folosit acumulatorii ca să își încarce întregul echipament, inclusiv camerele, echipamentul audio și chiar și iPhone-ul său.


"Ne-am asigurat de la bun început că putem încărca totul de la acumulatorii Anton Bauer, inclusiv echipamentul audio și GoPro-urile. Am adus și acumulatori de la altă firmă din expediția precedentă, dar nu au funcționat cum trebuie și nu i-am putut încărca de la generatorul cu lumină solară. Acumulatorii Anton Bauer CINE au fost singurii pe care i-am putut utiliza și asta ne-a scăpat de multă bătaie de cap. Fără acumulatori funcționali, nu am fi putut fi capabili să facem nimic."


Pe lângă fiabilitate, Siemion a accentuat importanța display-ului LCD ușor de citit de pe acumulator. El a putut să observe durata de funcționare a acumulatorului în mod precis direct de pe display atunci când acumulatorul era atașat la cameră și procentajul de încărcare atunci când acumulatorul nu era atașat la cameră.


Cu ajutorul acumulatorilor Anton Bauer, alimentarea cu energie nu a fost o problemă pentru echipa VR Explorers, iar ei s-au putut concentra la atingerea obiectivului lor.


"Pe drumul de întoarcere a trebuit să ne oprim din înregistrat pentru că nu mai aveam spațiu de stocare pe cardul camerei, chiar dacă mai aveam 8% capacitate a bateriei. Chiar le-am oferit și altora energie electrică pentru a își alimenta echipamentele. Alți acumulatori pur și simplu nu funcționează așa. Doar Anton Bauer funcționează perfect."