AG-AC30 - noua cameră entry-level de la Panasonic


Panasonic AG-AC30 este o cameră handheld de mărimea unei palme cu caracteristici remarcabile în lumină scăzută și o serie impresionantă de facilități profesionale. Toate acestea îi permit operatorului să înregistreze imagini superbe, iar mulțumită distanței focale de 29.5 mm wide angle și a zoom-ului de 20x puteți înregistra de la grupuri mari de persoane într-un spațiu restrâns până la scene de care nu vă puteți apropia și aveți nevoie de zoom mare.


Lumina LED built-in cu două filtre de lumină ce este poziționată pe partea din față a camerei permite înregistrarea unor imagini foarte bune chiar și pe timp de noapte/locuri întunecoase. Pentru aceste rezultate în lumină scăzută, filtrul de conversie al culorii adaptează temperatura culorii în timp ce filtrul de difuzie atenuează sursa de lumină. Pe lângă aceste filtre, rezultatele uluitoare în lumină scăzută sunt rezultatul noului senzor built-in BSI 1/3.1 inch ce atinge o calitate înaltă a imaginii de 6.03M pixeli efectivi. Asta permite înregistrări luminoase și frumoase chiar și în lumină scăzută.


Obiectivul puternic de 20x super-high resolution poate fi folosit la captarea scenelor de care nu vă puteți apropia. Tehnologia Intelligent Resolution permite filmarea la rate de zoom mari pastrând rezoluția imaginii. Wide-angle-ul de 29.5 mm (echivalent 35mm) permite filmarea unei porțiuni mai mari de fundal și a mai multor persoane în același cadru, caracteristică foarte importantă atunci când vreți să filmați un grup mare de persoane într-o cameră mai mică.


Pentru a corecta înclinarea orizontală și blurul creat de tremurul mâinii, HYBRID O.I.S.+ (stabilizare optică a imaginii) folosește corectții pe cinci axe pentru a suprima orice efect de tremur/blur la orice nivel de zoom (de la wide-angle până la zoom maxim). De asemenea, sistemul funcționează perfect chiar și atunci când operatorul merge sau este în mișcare. Funcția inclusă Level Shot detectează și corectează automat înclinarea imaginilor filmate.


Cele 3 inele manuale ale camerei (Focus, zoom și iris) adaugă flexibilitate, asigură un control crescut și ajustează lumina pentru a capta imagini superbe indiferent de luminozitatea împrejurimilor.


Cele două intrări XLR ale camerei permit folosirea microfoanelor profesionale de înaltă performanță pentru înregistrarea unui sunet de înaltă calitate. Pentru comoditatea operatorului, un port XLR este plasat în partea din față a camerei, pe când al doilea este poziționat în spate.


Cele două sloturi de card SD permit înregistrarea concomitentă pe două carduri, ceea ce permite o asigurare în plus la înregistrarea evenimentelor importante sau în cazurile neplăcute în care unul din carduri se corupe.


Viewfinderul color de 1555000 pixeli se poate înclina pentru confortul operatorului.


LCD-ul versatil retractabil se poate opera prin touchscreen și servește la monitorizare sau la schimbarea setaărilor camerei. Ecranul este de 3 inchi, high-definition, cu 460000 pixeli și se poate retrage în corpul camerei pentru a spori mobilitatea și siguranța. De asemenea, se poate roti la 270 de grade pentru filmările high angle, low angle sau pentru filmările de interviuri fără operator.


Pe lângă funcționalitățile de asistență la focalizare (Expand, Peaking, Area Mode) și funcționalitățile sofisticate Professional Assist, camera oferă și următoarele caracteristici:


  • Obiectiv cu zoom 20x (F1.8 29.5-612mm)
  • 3 inele manuale (Focus, zoom, iris)
  • Lumină LED puternică built-in
  • Înregistrare simultană și proxy pe 2 carduri SD
  • 2 intrări XLR și ieșire HDMI
  • Mai multe funcții de asistență la focalizare 
  • Panou touch: 460000 pixeli, 3 inchi LCD
  • Cam Remote: Focus IRIS & Zoom S/S
  • Sistem de stabilizare optică a imaginii pe 5 axe hibrid și funcție Level Shot