AC30 - O cameră profesională bogată în funcții și Specificații


Dacă dețineți popularul model de cameră video Panasonic AG-AC90 și sunteți nerăbdători să vă cumpărați ceva nou sau dacă sunteți doar în cautarea unei camere video ce oferă un raport calitate-preț extraordinar, nu veți greși dacă veți alege Panasonic AG-AC30. Această cameră video este clasificată ca "entry-level", dar în realitate este plină de caracteristici ce vor fi apreciate atât de amatori, cât și de videografii profesioniști.


Specificații tehnice principale


Panasonic AG-AC30 are un senzor BSI de 1/3.1" cu o rezoluție efectivă de 6.03 milioane de pixeli. Acest senzor este asociat cu o lampă cu LED-uri ce poate fi folosită cu două filtre: unul ce poate diminua sursa de lumină si altul ce poate adapta temperatura de culoare. Senzorul și filtrele camerei, împreună cu inelele sale manuale ce controlează setările Zoom, Iris și Focus îi permit acestei camere să filmeze clipuri video clare și de înaltă calitate chiar și în condiții de lumină slabă.


În afară de calitatea excelentă a imaginii, AG-AC30 iese în evidență datorită intervalului larg de focalizare ce vă permite să vă bucurați de flexibilitate atunci când filmați. Dacă aveți nevoie să filmați un număr mare de persoane în același cadru, puteți folosi unghiul larg de 29.5 mm al camerei ce vă permite să faceți acest lucru cu ușurință. Dacă doriți să filmați un subiect ce se află la distanță de câțiva metri, zoom-ul de 20x și tehnologia Intelligent Resolution vă permit să filmați subiectul fără a distruge rezoluția imaginii.


Filmare și vizionare comodă


Nu e nevoie să îți rupi gâtul când filmezi cu AG-AC30 pentru că acesta vine cu un vizor (viewfinder) color de 1.555K puncte pe care îl puteți înclina exact la unghiul pe care vi-l doriți. De asemenea, camera are și un monitor LCD operat prin touch screen de 460K puncte ce poate fi rotit 270 de grade, ceea ce înseamnă că puteți filma de la înălțime sau de jos sau chiar să vă filmați pe sine. Monitorul alunecă în mânerul din față atunci când nu este folosit, ceea ce îl păstrează în condiții de siguranța și asigură portabilitatea camerei în orice moment.


Înregistrare fără sfârșit


O cameră video ce poate înregistra la nesfârșit nu s-a inventat încă, dar Panasonic AG-AC30 se apropie foarte tare de acest scop prin cele două sloturi de card SD și funcționalitatea de înregistrare dublă. Practic, atunci când un card SD devine plin, camera schimbă automat pe cel de-al doilea card SD și îl folosește să stocheze date - toate acestea fără să oprească înregistrarea. Camera face acest lucru și dacă primul card SD se blochează cumva. Această caracteristică garantează că toate momentele importante vor fi înregistrate și că nu veți pierde amintiri prețioase din cauza unei defecțiuni tehnice.


Ce se întâmplă dacă și al doilea card SD devine plin și el? Nu vă faceți griji, pentru că AG-AC30 vă permite să scoateți unul dintre carduri și să îl înlocuiți cu unul gol în timp ce camera continuă să înregistreze. Această funcționalitate vă permite să filmați pentru un timp îndelungat - un factor important în cazul în care lucrați ca videograf profesionist și trebuie să filmați nunți, evenimente corporatiste și alte evenimente ce durează câteva ore.


În concluzie, Panasonic AG-AC30 este o cameră ce reprezintă cel mai bun raport calitate-preț pentru videografii de eveniment.